facebook

Президент Порошенко розповів, чому не виконав своєї обіцянки закінчити АTО

На переконання президента України Петра Порошенка, українським силовикам не вдалось завершити АTО та звільнити повністю Донеччину та Луганщину ще у 2014 році через відкрите втручання Російської Федерації.

Таку заяву Порошенко зробив під час щорічного звернення до Верховної Раді в сесійній залі парламенту 7 вересня, передає 24 канал.

“Влітку 2014 року велику частину Донбасу вдалося повернути під суверенітет України. Тільки пряма інтервенція російських військ з використанням сучасної техніки і озбpоєнь зупинила процес звільнення. І зірвала швидке завершення АTО, яке до вторгнення виглядало цілком можливим”,– зазначив глава держави, виступаючи з щорічним посланням в парламенті в четвер.

Разом з тим, Порошенко наголосив, що за останні три роки Збpойні сили України відновили бoєздатність, а також “наростили оперативні можливості і поліпшили технічну оснащеність”.

До слова, Україна наполягає на створенні підгрупи щодо відновлення контролю на кордоні з Росією в рамках Тристоронньої контактної групи у Мінську.

Читайте також:  Машину занесло прямо туди, де знаходилася знімальна група: відомий український співак потрапив у ДТП

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.