facebook

Загін спеціального призначення Національної гвардії України «Омега» повернувся до Івано-Франківська

Сьогодні на території Прикарпатського факультету Національної академії внутрішніх справ відбулася зустріч бійців загону спеціального призначення Національної гвардії «Омега».IMG_7689 (1)



Після двомісячного перебування в зоні проведення антитерористичної операції, на відпочинок прибули близько п’ятдесяти військовослужбовців.

Як повідомив командир загону Юрій, усі завдання, які ставилися перед спецпризначенцями, були виконані у повному обсязі. «У нас немає загиблих, щоправда троє бійців були поранені під час виконання завдань, – сказав Юрій. – У нас жорсткі критерії відбору, далеко не кожен зможе пройти спеціальні психологічні та фізичні тести. Новобранці в обов’язковому порядку проходять підготовку в навчальних центрах, без якої в зону проведення АТО не потрапляють».

Боєць загону Віталій, у свою чергу, розповів, що військовослужбовці «Омеги» виконували різноманітні завдання, зокрема прикривали відхід українських військових з Дебальцево. «Дякуємо волонтерам, усім хто нас тут зустрічає і підтримує. Окремо подяку висловлюю керівництву, завдяки вмілим діям якого ми повернулися без людських втрат. Один наш побратим у госпіталі, двоє проходять реабілітацію і, сподіваюся, скоро стануть з нами у стрій», – повідомив Віталій.

Читайте також:  Повернення на Батьківщину за кордоном очікують понад 27 тисяч українців - МЗС

Шукайте деталі в групі Facebook