facebook

Англійська для дітей від трьох місяців: у Франківську запрацювала школа Хелен Дорон

Технології «розширеної реальності», книги 3-D формату та мобільний додаток для вивчення нових слів  – для Івано-Франківська це справжня новинка. Але такі методики активно використовуватимуть у школі англійської мови Хелен Дорон, яка запрацювала у місті. Про новітні методики, систему навчання та переваги для учнів розповідає керівник школи Тетяна Гуцул.



Тетяно, дуже цікава назва школи. Хто така Хелен Дорон?

Вона – відомий лінгвіст зі своєю авторською методикою. На основі праць Хелен Дорн започаткована ціла система раннього розвитку дитини та вивчення англійської. В основі методики – принцип вивчення мови як рідної. Тобто потрібно створити для дитини англомовне середовище, максимально наближене до тих умов, де діти стають носіями мови. Через такий підхід навчання у нашій школі можна починати з тримісячного віку.

Така система вже має відгуки?

Методика показала дуже добрі результати у 35 країнах. Понад 2 млн дітей нині розмовляють англійською завдяки методиці Хелен Дорон.  В Україні мережа налічує понад 60 навчальних центрів у 20 містах. Тепер вона запрацює і в Івано-Франківську.

Як у вас виникла ідея відкрити школу в нашому місті?

Я сама мама, моїй донечці Златі – 5 рочків. І звісно, всі батьки обирають для своїх дітей найкраще: якісну освіту, хороше виховання, здорове харчування. Тому вирішила створити для своєї донечки та діток нашого міста навчальний центр. Після того, як ознайомилася з різними методиками, зупинилася на центрі  Хелен Дорон.

Окрім навчання з раннього віку, методика Хелен Дорон має ще якісь особливості?

Основне – вона базується на освоєнні мови як другої рідної. У зовсім ранньому віці дитина може легко сприймати будь-яку кількість мов, якщо чує їх регулярно. Дослідження Джонсон та Ньюпорт, які проводили у 1989 році, показали, що у дітей, які часто чули мови, граматика теж сприймається значно легше, ніж у дорослому віці.

Читайте також:  Школярі 1-9х класів в Україні зможуть безкоштовно вивчати англійську мову

Фізіологічно наш мозок готовий сприймати мови до 7 років на природному рівні. Саме тому діти й підлітки мають переваги, вивчаючи англійську за методикою Хелен Дорон.

Як це працює на практиці?

Ми створюємо англомовне середовище, використовуючи систему занурення в мову за допомогою on-line ресурсів. Це гарантує безперервність процесу навчання та відповідність  програми етапам розвитку дитини.

Освітня Група Хелен Дорон створила ряд навчально-пізнавальних порталів, мобільних додатків та інших ресурсів для дітей різного віку, щоб сприймати мову за межами навчального центру. Це і розвиваючі ігри для стимуляції роботи мозку Kangi club, канал на YouTube, де завантажено багато пізнавальних пісень і відео. Також є мобільний додаток для вивчення нових слів, вдосконалення читання та письма у дітей дошкільного та шкільного віку.

Для підлітків ексклюзивною розробкою Хелен Дорон є Helen Doron Radio. Це радіостанція для тинейджерів, що вчить «живої лексики».

Для студентів результативними є технології «розширеної реальності» і впровадженням книг  3-D формату.

Усі курси «Англійстка Хелен Дорон» для підлітків відповідають загальноєвропейським міжнародним стандартам освіти та готують до здачі міжнародного Кембриджського тестування, що визначає загальний рівень володіння мовою.

З якого віку можна навчатися за методикою Хелен Дорон?

Практично з народження, точніше – з 3-х місяців. «Baby best start» – це інтерактивний курс англійської мови для дітей та батьків. За допомогою розвиваючих вправ, дитячої мови жестів, пісень та віршів малюки та їхні батьки вчаться разом. Ця навчальна програма сприяє емоційному, психічному  та фізичному розвитку дитини, адже з раннього віку тренує мозок та готує до сприйняття мови.

Навчання розраховане для дітей до 19 років. Усі навчальні програми поділені на курси відповідно до віку: малюки, дошкільнята, школярі, підлітки.

Читайте також:  Англійська мова може втратити статус офіційної в ЄС

Важко віриться, що завдяки нескладному навчання можна вільно заговорити англійською…

Але це доводить і практика, і статистика. У 2012 році було проведене дослідження «Академічний нагляд і емпірична оцінка професора Хайнера Бьоттгера департаменту викладання англійської мови Католицького університету Айхштетт-Інгольштадт (Німеччина) для мережі «Англійська Хелен Дорон». За його результатами, понад 97% опитаних задоволені програмою «Англійська  Хелен Дорон». Батьки і діти кажуть, що курси покращують мовні навички, а саме аудіювання, читання, усне мовлення, письмо, допомагають завоювати авторитет на уроках англійської мови у школі.

В результаті опитуванні клієнтів мережі «Англійська Хелен Дорон» встановлено, що:

  • 94% вважають курси «Англійська Хелен Дорон» цікавими, і це є сильним мотивуючим фактором у навчанні.
  • 91% комфортно почуваються в англомовному середовищі.
  • 82% переконані, що навчання в «Англійська Хелен Дорон» дало їм більше навичок в їхніх лінгвістичних уміннях.
  • 74% зазначають, що завдяки курсам «Англійська Хелен Дорон» вони краще навчаються у школі.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.