facebook

Містичне коло – в Івано-Франківську. ФОТО

Кожне місто має свої легенди, і «родзинки», які приваблюють постійних мешканців і гостей. У мережі обговорюють містичне місце в Івано-Франківську. Плеснувши у долоні, довкола розноситься нехарактерний звук.

Місце – на Стометрівці, на перехресті вулиць Шашкевича і Незалежності (поруч із колишнім молочним кафе). Кажуть, є і друге – неподалік фонтану у центрі. Фото оприлюднив у групі «Комуналка ІФ» у соціальній мережі користувач Руслан Безручко.

«На стометрівці є чарівне місце, про яке мало хто з туристів здогадується, та й не всі франківчани знають, що буде, якщо поплескати в долоні в центрі кільця», – розповідає дописувач.


«Фокус» відомий франківчанам, хоча і не всім. Користувачка Ярина Шкромида знала розгадку.

«Пищить, як ґумова качечка», – прокоментувала користувачка.

Вочевидь, нехарактерний звук з’являється тому, що бруківка викладена колами, а місце – оточене зусібіч будинками. Така дивна акустика.

Користувачка Діана Пернеровська не радить перевіряти достовірність легенди після опівночі.

«Тільки не робіть це після 12 ночі, бо з вікна вилазить чарівний дядечко і ніжним голосочком щебече: а шоб вас шляк трафив, аби вас кров нагла залєла!!!…І ще багато милих гармонійних висловів))», – коментує франківчанка.

Але все заборонене дуже приваблює. Тому у коментарях уже напівжартома планують зібратися вночі на містичному місці і одночасно плеснути у долоні.

Читайте також:  Черги автобусів: на кордоні з Угорщиною побільшало українців, які хочуть повернутися додому (фото)

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.