facebook

На очах у матері і молодшого брата! Чоловік повернувшись з АТО, зарубав вітчима. Причиною цього жахіття стала…

Центральний районний суд Миколаєва засудив учасника АТО, який в стані алкогольного сп’яніння порубав сокирою вітчима, до 5 років позбавлення волі.



Згідно з матеріалами справи, підсудний, який нещодавно повернувся з АТО, разом з друзями вживав алкоголь в барі «Централ», який розташований в центрі с. Нечаяне. Під дією алкоголю у нього виник задум вбити свого вітчима, який в стані алкогольного сп’яніння часто ображав і бив його мати.

Чоловік повернувся додому, взяв в літній кухні сокиру і попрямував до кімнати, де спав вітчим і його мати. Коли він підійшов до ліжка, сплячий скраю чоловік прокинувся, в цей момент, не кажучи ні слова, обвинувачений завдав своїй жертві удар сокирою в область голови. Однак потерпілий підставив руку, тому удар прийшовся по правій руці.

Через крики мати підсудного і його молодший брат прокинулися. Жінка стала просити сина зупинитися, однак той заявив, що все одно вб’є вітчима. В цей час він завдав своїй жертві ще п’ять ударів в область голови, але чоловік прикривався ковдрою і руками, тому удари припадали по руках і тулуба.

Після цього потерпілий зліз з ліжка і вибіг з будинку в двір, але його вбивця пішов за ним і завдав ще п’ять ударів сокирою в область тулуба. Від отриманих травм чоловік впав на землю, але продовжив повзти, намагаючись втекти. Тоді зловмисник завдав ще близько 10 ударів в область тулуба, шиї, голови та обличчя, після чого чоловік помер.

За висновком експерта, смерть настала через численні рубаних ран голови тіла і кінцівок з пошкодженням магістральних судин, хребта, головного і спинного мозку, яка ускладнилася гострою крововтратою.

Читайте також:  Забивати у смерекову хату в Карпатах і спaлити: російський пропагандист пропонує вбuвaти українських дітей

Після скоєння вбивства підсудний вирушив до свого сусіда і попросив його викликати поліцію, оскільки він убив вітчима.

Під час судового розгляду обвинувачений повністю визнав свою провину. Він пояснив і мотив вбивства. За його словами, покійний проживав з його матір’ю в цивільному шлюбі 14 років і у них був загальний дитина, але чоловік зловживав алкогольними напоями і систематично бив жінку.

Підсудний повідомив, що, коли він служив в зоні АТО, вітчим в черговий раз сильно побив його матір. Але коли він повернувся додому, жінка розповіла, що отримала травми під час ДТП. Однак приховати правду не вдалося, і під дією алкоголю чоловік вирішив назавжди припинити побиття матері.

Дії обвинуваченого кваліфікували за ч.1 ст.115 КК України, як умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині (вбивство).

Але з огляду на, що обвинувачений раніше не судимий, на обліку у лікарів нарколога та психіатра не перебуває, щиро розкаюється у скоєному, брав участь в АТО. А також беручи до уваги поведінку потерпілого, який систематично бив матір підсудного, і відсутність обставин, що обтяжують покарання. Суд прийняв рішення призначити покарання нижче від найнижчої межі, передбаченої санкцією ч.1 ст. 115 КК України у вигляді 5 років позбавлення волі, оскільки таке покарання буде необхідним і достатнім для виправлення обвинуваченого та попередження вчинення ним нових злочинів.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.