facebook

У Франківську популярні супергерої оголосили про запуск нового сезону шведінгу. ФОТО, ВІДЕО

ГО “Кінороби” оголосила про запуск проекту “Шведінг: Фестиваль кіноремейків. 4 сезон”, який запланований на 7-8 жовтня.


За словами організатора шведінгу Оксани Крецул, особливістю 4 сезону в Івано-Франківську стало те, що змагання стануть відбірковим туром до всеукраїнського шведінгу, який вперше обіцяють організувати навесні.
Як писав КУРС, попередній раз шведінг проводили у березні цього року. Тоді його присвятили Дню сміху і учасники робили ремейки відомих кінокомедій.
Цього разу організатори вдалися до супергеройської тематики і пропонуватимуть учасникам зняти 5-хвилинні ремейки на популярні кінокомікси.
“Ми помітили, що зараз дуже круто знімають фільми коміксів, і було би класно побачити, яким чином вони можуть бути відзняті в Івано-Франківську”, – каже контент-менеджер проекту Вероніка Сергеєва.
Для участі необхідно зібрати команду з друзів, родичів чи колег по роботі (3-5 людей), зареєструватися на сайті http:/sweding.in.ua/ та сплатити організаційний внесок 600 грн. Реєстрація відкрита до 29 вересня. Кількість місць обмежена до 15 команд.
6 жовтня ввечері шляхом жеребкування команди оберуть собі фільм для ремейку. Організатори підготували розширений перелік фільмів, який буде опублікований 13 вересня на офіційній сторінці події у соцмережі facebook. Кожен охочий зможе допомогти у формуванні остаточного списку (short-list), обираючи із повного списку шляхом голосування.
7 жовтня розпочнеться офіційний день зйомок. Усі костюми та реквізити учасники мають виготовляти власноруч. Самостійно мають попрацювати і над звуком, музикою і саундтреками. Прем’єрний показ робіт відбудеться 8 жовтня у Театрі ляльок.
Журі визначить переможців у номінаціях: “Найкраща акторська гра”, “Найкращий реквізит”, “Найкращі титри” та основна номінація “Найкращий кіноремейк”, за який команда отримає грошову нагороду – 1500 гривень та Золотого кінороба. А глядачі оберуть “Глядацькі симпатії”.
У попередньому сезоні переміг ремейк “Доктор Стрендж” (Дохтір ДИВНИЙ) команди Дзвіночки:

Читайте також:  "Хотіли зґвалтувати у неприродний спосіб": Пашинський розповів чому розстріляв чоловіка



Шведінг – це процес зйомки аматорських кіноремейків (тривалістю до 5 хв.) на відомі фільми, за 24 години. Це конкурс між командами, де їхні відеороботи, виконані за добу, будуть показані на великому екрані, після чого журі і глядачі оберуть найкращі роботи.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.