facebook

Просування на посаду директора школи “своїх” людей та погрози від прокуратури. Що за неподобство твориться у одній із Коломийских шкіл?

Як раніше повідомлялось,  На Івано-Франківщині у селі Пилипи батьки масово не пускають дітей до школи.

Це було замовлене тим, що  батьки не згідні із посадою нового директора школи, якого “просуває” голова Матеївецької  ОТГ Петро Книшук.


Раніше директором школи був Михайло Васильович Герман. Однак, через певні причини чоловік був змушений припинити свою роботу. Але перед початком навчального року повинен був повернутись на свою посади.

Голова ОТГ Петро Книшук вирішив призначити нового виконуючого обов’язки директора.

Згодом Михайло Герман та батьки дітей просили голову ОТГ повернути минулого директора на робоче місце, але Петро Книшук відмовив, бо місце було “зайняте”.

Також журналістам WestNews стало відомо, що у школі зі 116 дітей на уроках було лише 17 дітей.

Варто додати, що від батьків дітей надійшла інформація, що до школи завітали невідомі від голови ОТГ і записували прізвища відсутніх. За їхніми словами, погрожували, прокуратурою і поліцією лякали.

“Прокуратурою. І поліцією. За невідвідування уроків. Вони там у владних кабінетах взагалі при своєму розумі?”, – обурюються батьки.

“Сьогодні всі тут як тут навіть з відділу освіти приперли, о і Петра найшли, рахували дітей, шукали зачинщиків, блеяли погрози і поїхали. Це ще не кінець, видно видно князь всія ОТГ, таки хоче поза вуха дістати”, – Іван Романчук, батько двох дітей цієї школи.

Також 11 вересня таки відбулися збори батьків, куди нарешті приїхав голова ОТГ Петро Книшук. Він переконував батьків відправити дітей до школи та пообіцяв прийняти заяву від екс-вчителя, якого батьки просять призначити директором школи.

“Тепер питання буде у тому, чи підпише цю заяву Петро Книшук, чи ні. Діти завтра до школи підуть, батьки тримають “вуха гостро”, щоб діло не зійшло на пси”.

Але наступного дня трапилося нечуване. За словами дітей, вчителька,  яка була претенденткою на посаду директора, морально тиснула на них за збори батьків.

“Ну це просто виходить за розумні межі: через посаду вчителька тисне на учнів. Це непрофесійно і підло”, – говорять місцеві жителі.

Місцеві жителі стверджують, що вже не вперше саме ця вчителька дозволяє собі таку поведінку.

Читайте також:  Час переглянути пріоритети: чому основи здоров'я – найважливіший шкільний урок

12 вересня Петро Книшук справді підписав заяву від Михайла Васильовича Германа. І сьогодні, 13 вересня колишній директор приступив до роботи.

“Всі вчителі поділилися на дві групи: одні підтримували нас, а інші – ні. Викликали до школи Петра Васильовича і думали, що це вирішиться без батьків. Але нам дали знати,  що він їде, і ми швидко зібралися. Також ми запросили вчителів, які не дуже хотіли, щоб директором був той, кого пропонували батьки. Всі прийшли, і ми провели голосування.  На наш подив, майже всі вчителі підняли руку за Михайла Васильовича. Ми домоглися, щоб у присутності всіх батьків та вчителів була написана та підписана заява”, – розповідає мама одного із учнів.

Батьки впевнені, що посаду директора посіла компетентна людина та надіються, що ставлення вчителів не буде упередженим до учнів через цю ситуацію.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.