facebook

Ганьба! Клоун! – батьки з школи №3 вимагають від Смаля залишити директорку на посаді

Майже сотня батьків школярів і десяток вчителів франківської ЗОШ №3 прийшли до директора департаменту освіти Ігоря Смаля: люди вимагають не звільняти директорку школи Світлану Долгову.

Світлана Долгова вирішила відкликати заяву про звільнення, відчувши підтримку батьків.
Як писав КУРС, директорка ЗОШ №3 з польською та російською мовами навчання Світлана Долгова тиждень тому написала заяву про звільнення за власним бажанням. Батьки школярів вважають, що на директорку тиснув міський департамент освіти і особисто його керівник “свободівець” Ігор Смаль. Батьківський комітет, піклувальна рада та профспілковий комітет школи заступилися за Світлану Долгову: люди вимагали припинити тиск і залишити педагога на посаді.
Сьогодні майже сотня батьків, десяток вчителів школи разом з директоркою Світланою Долговою прийшли до Ігоря Смаля в департамент освіти. На прохання батьків і педколективу Світлана Долгова вирішила відкликати заяву про звільнення. До цього батьки зустрічалися із заступником голови ОДА з гуманітарних питань Ігорем Пасічняком, а Долгова мала розмову з міським головою Русланом Марцінківим.
На зустрічі Ігор Смаль звернувся до директорки із питанням, чи справді відчувала вона тиск департаменту.
“Я не хочу, щоб батьки і освітяни зараз чули те, що я сказала Руслану Марцінківу. Я готова озвучити це на прес-конференції… Прямого тиску не було, але було багато такого, що призвело до цих подій. Це все триває другий рік. Я війни не хочу. Сьогодні прийшла написати заяву на відкликання (попередньої заяви – ред.). Бо відчула шалену підтримку батьків”, – заявила Долгова.
Жінка пояснила, що хотіла “піти красиво”, але батьки просять лишитися.
Ігор Смаль зазначив, що термін відкликання заяви про звільнення минув, вона підписана, і на посаду директора школи буде оголошений конкурс. А поки що Світлана Долгова залишається в. о. директора.
Батьки звернулися до Смаля з проханням таки прислухатися до їхніх вимог.
“Я чекав до закінчення понеділка, 11 вересня, на відкликання, а у вівторок вранці підписав. Тобто всі юридичні процедури дотримані. Через місяць-два буде оголошений конкурс на заміщення посади директора ЗОШ №3 і пані Світлана може взяти участь у конкурсі”, – заявив Смаль, викликавши обурення батьків.
Люди почали гукати “Ганьба!”, “Клоун!” й звинувачувати Смаля у порушенні трудового законодавства. Смаль спробував вийти з приміщення, але батьки його не відпускали.
Долгова закликала прихильників стримати емоції.
“Ми все почули, я людина законослухняна”, – сказала Долгова.

Читайте також:  Франківська міськрада дозволила втиснути між існуючими будинками 9-поверховий будинок



Врешті, Ігор Смаль таки прорвався крізь натовп жінок і втік із зали засідань.
Батьки рушили до відділу кадрів департаменту і з’ясували, що запису про звільнення у трудовій книжці Долгової немає. Одна з матерів, юрист за освітою, зазначила, що є порушення з оформленням документів.
“Я вас дуже прошу, ми повинні звільнити приміщення. Завтра о 15.00 батьківські збори, всі приходьте, а на сьогодні давайте закінчимо”, – звернулася до всіх Світлана Долгова під оплески присутніх.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.