facebook

“Відкладайте гроші на похорони”: Дитячий лікар приголомшив своїми словами про щеплення дітей

Україна стоїть на порозі зростання інфекційних хвороб і ті, хто не буде прищеплювати дітей, ризикує втратити їх.

Про це в студії “ОбозТВ” повідомила лікар-вірусолог Алла Мироненко.



За її словами, люди забули і не пам’ятають про те, що таке дифтерія, що таке поліомієліт.

Проти всіх цих страшних інфекцій є щеплення і узаконено, що держава повинна ними забезпечити. “Інша справа, що є багато матерів, які не зовсім усвідомлюють, наскільки це важливо”, – говорить вона.

“Я може дуже різко скажу, але ті, хто не хоче робити щеплення своєї дитини, нехай відкладуть гроші на їхні похорони, про всяк випадок. Раніше не було вакцинації і половина народжених дітей не доживали до 5-річного віку. Якщо матері готові ховати своїх дітей, то хай не прищеплюють”, – говорить вона.

Вона також додає, що весь цивілізований світ прищеплює своїх дітей. “В Африку місії заїжджають, місії ВООЗ, там, де інші умови життя і інший уклад життя, зовсім інша доступність лікувальної допомоги. Туди місіями заїжджають і прищеплюють. Але у нас же поліклініки ніхто не відміняв”, – додає вона.

На питання журналіста про те, що багатьох вакцин немає або ж вони мають низку побічних ефектів, лікар зазначила, що будь-яка вакцина може мати низку побічних ефектів.

“Наприклад, Литва – маленька країна, відмовилася від неякісних і мало перевірених вакцин. Був такий прецедент (померла дитина – Авт.) після АКДС і вони відмовилися від неякісних вакцин. Вони платять у десять разів більше, але вони використовують якісну вакцину”, – розповідає вона.

Читайте також:  Трагедія для багатодітної сім’ї: Батьки знайшли у зашморгу десятирічного сина

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.