facebook

У Франківську презентували україно-італійську комедію “Ізі” (фото+відео)

В кінотеатрі “Люм’єр” відбулася презентація українсько-італійського фільму “Ізі”.

Це перша офіційна кінопродукція України з Італією на державному рівні – з українського боку вона фінансувалася Державним агентством з питань кіно, а з італійського – Міністерством культури. Виробництвом на території Італії займалися компанії Bartlebyfilm та Pilgrim Film, повідомляє Фіртка.

Більша частина зйомок відбувалася на території України (під Львовом і Трускавцем, де бажання допомогти виявила Трускавецька фільмкомісія) і лише десята частина зйомок пройшла в Італії.

Головні роль у фільмі виконав молодий італійський актор Нікола Ночелла, а одну з другорядних – легендарна акторка Барбара Буше. Від України помітну роль зіграв Остап Ступка.

Фільм був офіційно відібраний до конкурсу одного з найбільших міжнародних кінофестивалей світу – в Локарно (Швейцарія), де Ночелла був нагороджений як «кращий актор» премією незалежних швейцарських критиків Boccalino d’Oro.

«Ізі» також відібрали на Бельгійський кінофестиваль і Остенді, і на Хельсінський міжнародний кінофестиваль (старт з 15 вересня).

Довідково: драматична комедія «Ізі» розповідає про колись вправного гонщика з іменем Ісідоро, що виграв 17-ть чемпіонатів на «Фомулі-3», тепер він став просто Ізі, мовчазним товстуном в депресії. Але життя підкидає йому можливість все зміни. Брат просить його допомогти зробити дивну річ: перевезти тіло загиблого у нього на виробництві українця до кордону, передати труну кому треба і – все. Змінитися герою вийде не просто і зовсім не легко. Але все, що не відбувається – на добре!


У Франківську фільм можна переглянути в театрі кіно “Люм’єр”.

Читайте також:  У прикарпатському селі організували кінотеатр просто неба. ФОТО

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.