facebook

Підступна послуга «Скарбничка» або Як «Приватбанк» вводить клієнта в оману

Зіткнувся з тим, як Приватбанк мене, як клієнта, вводить в оману. Про всяк випадок, хочу попередити про свій негативний досвід — а раптом комусь знадобиться.



Підступна послуга «Скарбничка» або Як «Приватбанк» вводить клієнта в оману
Коли я спробував зняти з цього депозиту накопичені за рік кошти, з’ясувалося кілька пікантних деталей.

1. За умовами Приватбанку, не існує такого дня, коли б зняття коштів з цього депозиту НЕ вважалося «достроковим». Наприклад, якщо термін річного депозиту спливає сьогодні, зняття звідти коштів сьогодні є достроковим стосовно цього річного терміну — і, відповідно, ви втрачаєте всі накопичені за рік відсотки. Втім, завтра цей депозит буде вже автоматично продовжений ще на рік, тож зняття звідти коштів завтра теж буде достроковим (!) — вже стосовно нового річного терміну. «Недострокового» зняття коштів з депозиту «Скарбничка», в розумінні Приватбанку, просто не буває.

2. Текст договору чітко каже, що депозит продовжується ще на рік, якщо клієнт «по закінченні терміну вкладу» «не заявив Банку про бажання забрати свої кошти». Як виявилося, насправді цей депозит продовжується ще на рік за будь-яких обставин — що прямо суперечить тексту договору.

3. В тексті договору сказано, що у разі, якщо клієнт забирає частину вкладу, «частина вкладу та нараховані відсотки повертаються клієнту, а на решту суми автоматично відкривається новий вклад на той же строк». Як виявилося, якщо клієнт забирає весь вклад, Приватбанк тлумачить це як зняття «частини» вкладу «у розмірі всієї суми вкладу» (!), а на залишок 0 гривень 0 копійок автоматично продовжує депозит на наступний рік (з раніше чинними умовами — себто, перерахування на депозит певної частини всіх надходжень на картку).

Читайте також:  Франківський ЦНАП надаватиме низку нових послуг з приводу земельних питань (відео)

Висновок: якщо в вас підключена послуга «Скарбничка», краще відключіть її. Бо хай би як уважно ви читали текст відповідного договору з Приватбанком, він вас все одно надурить.

P.S. Я не думаю, що буду з цього приводу судитися, бо сума річних відсотків, яку я втратив через те, що керувався текстом договору (ще не знаючи всіх цих пікантних деталей), менше, ніж сума судового збору (0,4 прожиткового мінімуму), але принаймні хочу попередити всіх зацікавлених про таку підступність з боку Приватбанку.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.