facebook

19 вересня всі православні християни шанують День Архангела Михайла Архистратига

Даний день в народі має назву – Михайлове чудо. В цей прекрасний період часу багато хто згадує неймовірне диво, яке в свою чергу походить вкрай багато століть назад. Полягало воно безпосередньо в тому, що Архангел Михаїл врятував від руйнування церкву.

 

Віруючі люди в цей день згадують диво, яке сталося багато років тому. Приблизно в 4 столітті, за легендою, Архістратиг Михаїл врятував від руйнування християнський храм. Назв у цього свята, як виявилося досить багато – Михайлов день, Михайло, Михайла, михайлівські морози, михайлівські ранки, михайлівські заморозки, Михайло-архістратиг.

Народна мудрість говорить, що Михайло вкрай злопам’ятний і мстивий святий. У народі цей день називали страшним святом, тому що якщо порушити традиції і проявити неповагу до Святого Михайла, то покарання наступало в той же день. Люди похилого віку знають, що на Михайлове Чудо суворо заборонено працювати. Тих, хто не вірить в це повір’я, і ​​йде в цей день працювати, чекають неприємні сюрпризи – ламаються інструменти, робота не йде на лад і навіть можна отримати травму.

Обов’язково в цей день в храмі разом ставлять загальну свічку і служать молебень. Уже в церкви наші предки просили кожен про своє – хто щастя і миру в родині, хто достаток, хто здоров’я. Вони вірили, що в цей день можуть виповнитися будь-які бажання і мрії.

Читайте також:  Переламаних забрала швидка: українка з 7-річною дочкою кинулася з 5 поверху — обоє вижили

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.