facebook

Виступила проти! Юлія Тимошенко виступила із різкою заявою у ВР

Юлія Тимошенко закликала народних депутатів не голосувати за судову «реформу», бо вона призведе до узурпації суддівської влади президентом і позбавить людей доступу до правосуддя, передає Корупція.Інфо

 

Про це лідер фракції «Батьківщина» наголосила з парламентської трибуни.

«У цій залі відбувається шоу під назвою «судова реформа». Я хочу наголосити: ніякої судової реформи не проводиться. Іменем президента нашої країни зараз у Верховні Раді одночасно, в одному пакеті, розглядатимуться усі кодекси, які фундаментально звужують права кожної людини в Україні. «16 січня» 2014 року, коли в сесійній залі Партія регіонів голосувала підняттям рук, – це були дитячі іграшки порівняно з тим, що зараз Порошенко та його оточення зроблять з правосуддям», – заявила парламентар.

 

Вона звернула увагу присутніх на позицію представників юридичних кіл – правознавців та правозахисників, які закликали «всіх гідних і чесних депутатів не голосувати за цю ганьбу – законопроект №6232, який називається «судовою реформою».

Політик процитувала позицію представників юридичної спільноти.

«Вони стурбовані тим, що збіднілі українці (а за даними ООН, в Україні 60 % знаходяться за межею бідності) будуть позбавлені доступу до правосуддя. Реформа призведе до збільшення розцінок на судові послуги вдвічі, судові процеси пропонується зробити негласними, закритими, суддя може визначитися, коли засідання не треба транслювати і за зачиненими дверима «робити все, що завгодно», – пояснила депутат.

Читайте також:  Спочатку кричав, а тоді взяв електропровід: Через побутовий конфлікт чоловік вбив дружину. Була на 9-му місяці вагітності

Шукайте деталі в групі Facebook