facebook

У таборі на Прикарпатті дорослі діти вихователів з Донбасу били молодших дівчаток – волонтери забрали дітей додому

Кілька дівчат поскаржилися, що хлопці старшого віку, серед яких були й діти вихователів, які прибули з ними, знущалися і били їх.


У дитячий табір “Час пригод”, що розташований у пластовій оселі “Сокіл” на Рожнятівщині, приїхали на відпочинок півсотні дітлахів віком 12-16 років з зони АТО – Новоайдару, Лисичанська та інших прифронтових міст. Про це пишуть Версії з посиланням на Курс.

Як розповіла КУРСу київська волонтерка “Армії SOS” Марина Комарова, деякі супроводжуючі з Луганщини (з Новоайдару і Кондрашовки) взяли з собою своїх синів, яким вже виповнилося 17 років. Від цих юнаків два дні потерпали п`ятеро маленьких дівчаток – доньок волонтерів із зони АТО.

За словами Марини, діти скаржилися, що їх принижують і б`ють. Одна дівчинка отримала удар в голову. Вихователі на скарги дівчаток не звертали уваги. Діти розповіли про знущання і побиття батькам. Стривожені дорослі намагалися з`ясувати ситуацію з керівництвом табору, але у відповідь почули прохання не піднімати зайвий галас.



Врешті, батьки звернулися до знайомих волонтерів із Києва з проханням забрати дітей з табору. З відповідною нотаріально посвідченою довіреністю від батьків потерпілих дівчаток Марина Комарова сьогодні прибула у табір “Час пригод”. Волонтерів супроводжували начальник патрульної поліції Івано-Франківська Дмитро Міхалець, поліцейські з Рожнятова, психолог.

У таборі хлопців-хуліганів не знайшли. Керівництво табору вважає ситуацію “роздутою”.

“Реально страшного нічого не було. Це все роздуто, якщо ви хочете конструктиву, давайте говорити”, – зазначила одна з комендантів табору. Запевняла, що “вчора нікого тут не били”.

– Була дискотека, між дітьми сталася мінімальна ситуація. Ми швидко припинили конфлікт. Сталося так, що хтось когось штовхнув, і все, – кажуть у таборі.

Читайте також:  Інфекціоніст пояснила, чому діти масово розносять коронавірус (ВІДЕО)

Волонтерка Катерина зазначила, що також приїхала до табору через цю ситуацію з дітьми її друзів.

– До мене звернулися бабуся дівчинки з Станиці Луганської. Вона сама волонтер, дуже проукраїнська. Бабуся сказала, що хлопці піднімали руку на дівчат. Це неприпустимо. Вчора ми пробували додзвонитися до вихователів, але вони не відповідали. Конфлікт виник між дітьми вихователів і дітьми. По приїзду будуть розбиратися на рівні районного відділу освіти, – зазначила Катерина.

Дівчата, які потерпіли від хуліганів, розповіли, що їх ображали учора весь день – кричали і лаяли матюками. Увечері на дискотеці почали їх штовхати. Одна дівчинка відповіла нахабі ляпасом, той ударив її в голову. Вихователі зупинили бійку, дівчинці дали знеболювальне.

– Я дала йому ляпаса. Він озвірів і вдарив мене в голову, я відлетіла. Я хотіла у медпункт, мені дали знеболювальне і все. Вихователі сказали що поговорили з хлопцями. Після цього хлопці прийшли вибачатися. Але пізніше вони знову нас матюкали, – каже одна з дівчат.

Дівчата попросили забрати їх з табору. “У нас хлопці ніколи руку на дівчат у Станиці Луганській не піднімали, а зараз сталося незрозуміло що. Табір подобається, тут красиво, але залишатися тут під цим гнітом ми не можемо”, – кажуть дівчата.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.