facebook

В один день на Франківщині ошукали жінку на 209 тис грн, а чоловіка – на трактор

До поліції у Франківську звернулася 58-річна місцева мешканка, яка розповіла про незнайомку, що видурила у неї близько 209 тисяч гривень.

Жінка хотіла обміняти гривні на долари, тому перерахувала їх на рахунок, який вказав шахрай. Щоб не переплатити знайшла в Інтернеті оголошення, де можна обміняти гривні за вищим курсом і зателефонувала за вказаним номером, повідомила прес-служба нацполіції.

На дзвінок їй відповіла жінка, яка представилась Іриною та запевнила, що працює в одному із місцевих банків. Туди вона сказала і підійти, щоб здійснити обмін. Але гривні потрібно було попередньо перерахувати на банківський рахунок, номер якого шахрайка прислала смс-повідомленням. Тільки після цього вона винесе долари.

Жінка “повелася” на історію шахрайки і перерахувала всі гроші, після чого зв’язок обірвався. Зрозумівши, що її обдурили, жінка одразу ж звернулася до правоохоронців.

Того ж дня на гачок шахраїв потрапив й 37-річний мешканець Богородчанського району. Як з’ясували правоохоронці, чоловік мав намір через мережу Інтернет придбати трактор, який нібито продавали. Заявник зателефонував продавцеві та узгодив умови купівлі. Після чого, також згідно поставлених умов, перерахував близько 30 тисяч гривень на банківський рахунок псевдо продавцеві після чого телефонний зв’язок з ним обірвався.

Відомості за цими фактами внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Правоохоронці розшукують зловмисників.

Читайте також:  Прикарпатка віддала “слідчій” 10 тисяч за визволення доньки з поліції

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.