facebook

В Науковому містечку «Нова енергія» показали грандіозне «Тесла Енерджі Шоу» (фото+відео)

Сьогодні, 20 вересня, в Науковому містечку «Нова енергія» відбулося відкриття лабораторії високих енергій – грандіозне «Тесла Енерджі Шоу».

Як зазначає співзасновник наукового містечка “Нова енергія” Максим Карпаш світ науковця Нікола Тесла – це світ змінного струму, блискавок та надзвичайних відкриттів. Тесла – геній, який випередив свій час, передає кореспондент Фіртки.

Відтепер у науковому містечку всі охочі можуть побачити один із головних винаходів – Трансформатор Тесла, котушка якого генерує блискавки довжиною понад метр.

 

Також тут наочно демонструють та розповідають про принципи роботи плазмової кулі, електрофорної машини, генератора Ван де Графа.

За словами Максима Карпаша, підготовка до відкриття залу тривала понад півроку. Фінансувалися власними джерелами.

Восени влаштовуватимуть безкоштовні екскурсії для груп школярів з Прикарпаття. Згідно розробленого графіку у містечку проводитимуть сеанси шоу.

Захід провели у рамках святкування річниці наукового містечка та 50 річниці ІФНТУНГ.

Присутній на відкритті заступник Міністра освіти і науки України з питань вищої освіти і євроінтеграції Юрій Рашкевич зазначає, коли перебував в Ізраїлі, мріяв, щоб таке існувало в Україні.

«Економічне благополуччя держави залежить від інженерії, треба залучати дітей з дитинства до такої науки. Наука в нас розвивається, але фінансування бажає кращого, та сподіваємось буде законодавчо в нас підтримка у майбутньому», – додає Юрій Рашкевич.




Читайте також:  Чому коронавірус не можна лікувати антибіотиками: пояснила кандидатка медичних наук Івано-Франківського медуніверситету Оксана Кондрин

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.