facebook

В Чорному лісі розкопали криївку УПА – знайшли карабінові гільзи, фрагменти посуду і особисті речі (ФОТО)

На місці розкопу виявили свідчення того, що криївку підірвали.





Про результати подальшого дослідження криївки у Чорному лісі за селом Завій розповів у Facebook калушанин Василь Фіцак. Відтак у вівторок, 19 вересня, йому разом з Андрієм Сікорою та Богданом Яневичем вдалося визначити приблизні контури і параметри криївки, а в шурфі виявити чимало знахідок: уламки чавунної пічки, колосника, цвяхи, металеві предмети, фрагменти глиняного посуду, скла, шкіри, тканини, карабінові гільзи та кулі від пістолетів.

“Найбільш цікавими знахідками виявились особисті речі: уламок гребінця, зубна щітка, неушкоджена баночка від одеколону чи духів з рідиною всередині, – пише Vasyl Fitsak. – Також фрагмент тюбика від зубної пасти “саніт”. До речі перша зубна паста в тюбиках в СССР з’явилась в 1950-му році. Хлопці загинули 8 жовтня 1950 року”.
Про те, що криївку підірвали, свідчать хаотично розкидані елементи перекриття – дошки та рубероїд. А на знайденому алюмінієвому тазику, є отвори прошиті осколками, додає Фіцак. Також дослідники виявили сліди пожежі. На разі роботи продовжуються.

Читайте також:  Розбиті білборди та «переклеєні» кандидати: на Прикарпатті зафіксували порушення розміщення агітаційних матеріалів (фото)

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.