facebook

Російський блогер: це дуже тривожний дзвіночок для Кремля

У російській столиці вже протягом кількох днів не вщухають протести, про які мовчать федеральні ЗМІ, – про це виданню replyua.net стало відомо з допису, який оприлюднив російський блогер, який дописує у соціальній мережі під псевдонімом «Салингулаг».

Так, блогер зауважує, що Москва вже кілька днів охоплена протестами мігрантів. Поліція десятками затримує протестувальників, але їх кількість не зменшується. Люди збираються біля торгового центру, де, як зазначають деякі оглядачі, охоронці жорстоко побили мігранта-таджика. Містом поширилась інформація, що постраждалий помер у лікарні, і сотні розгніваних чоловіків вийшли на вулиці, вимагаючи справедливого покарання для винуватих.

Здається, це перший випадок, коли мігранти спромоглись заявити про те, що вони існують і про те, що у них є права, у формі вуличного протесту. І це дуже тривожний дзвіночок для росіян про те, що величезна паралельна Москва, яка погано говорить російською і від якої прийнято відводити очі, більше не буде терпіти щоденні приниження. Ймовірно, тригером стали недавні акції мусульман під посольством М’янми – саме тоді ці люди відчули, що вони сильні і можуть примусити інших рахуватись з ними. Російська влада, коли виводила своїх посіпак на «хресні ходи» з хоругвами і ряженими козаками, навряд чи передбачила такий розвиток подій, – підсумує блогер.

 

Читайте також:  Згopів весь клас з учителькою: відео моменту початку cмepтeльнoї пoжeжі в Кемеровому(відео)

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.