facebook

Новий закон щодо правових засад діяльності Нацгвардії може перетворити Україну на Північну Корею, — Сотник

Разом із колегами, в черговий раз наголошуємо, про небезпеку, яку несе законопроект №6556 від 08. 06. 2017 щодо удосконалення правових засад діяльності Національної гвардії України.

Зокрема, ми наголошуємо, що:
1. Даний законопроект є кричущою загрозою для людей, оскільки абсурдно, коли Нац гвардійці, тобто військові формування, виходять на вулиці міст та виконують функції поліції, не розуміючи, що таке права і свободи громадян і в чому полягають поліцейські функції. Поліцейські з цією метою проходять спеціальне навчання.

2. Міністр внутрішніх справ має займатися реформуванням поліції і саме поліція має виконувати запропоновані проектом для Нац Гвардії поліцейські функції та зобов’язання. Натомість, Національна гвардія, як військове формування має відійти повністю під командування ЗСУ, оскільки вона для цього була навчана, підготовлена та належним чином екіпірована.

3. Не повинно бути жодного Нац гвардійця (військового) з поліцейськими функціями на мирних вулицях міст України, як і військової техніки, бо це пряма загроза утискання прав і свобод людини. Дивимося Конституцію: військові формування не можуть використовуватися з метою обмеження прав і свобод людини.

Інші ризики прийняття законопроекту на майбутнє:
– використання Нац гвардії не за призначенням, в тому числі для державного перевороту;
– створення альтернативної армії;
– перетворення м. Києва та інших мирних міст України на Північну Корею, Венесуелу та схожі авторитарні країни, де фактично поліцейско-військові заправляють країною.

Олена Сотник


Читайте також:  У центрі Львові горів історичний будинок: є жертви

Шукайте деталі в групі Facebook