facebook

Стали відомі причини caмoгубcтвa дев’ятирічного закарпатського школяра

9-річний школяр Ернест Яров з Великих Берегів повісився через погану оцінку та непорозуміння. До таких висновків дійшли кримінальні експерти. Про це пише mukachevo.net, посилаючись на угорське видання Blikk.

У школі він вважався одним з найкращих учнів. Однак того дня з ним сталися дві неприємності з якими хлопчик не зміг впоратися. Як виявилося, він отримав погану оцінку, а також попередження за поведінку, адже передавав під час уроку “секретні листи”. Вчитель пригрозив, що повідомить про це батьків.

Також припускають, що в Ерне були складні відносини з іншими школярами. Хлопчик був занадто відкритим і часто говорив все що думає в очі. Цькування з боку однолітків також могло вплинути на фaтaльнe рішення.

— Їхня родина відома всім у Великих Берегах, і ми не розуміємо, як це могло статися. Ерне був доброю і вихованою дитиною, і наскільки знаю, добре вчився у школі. Тепер кожен у селі намагається з’ясувати, що могло статися і що це була за проблема з якої він не знайшов вихід, – каже журналістам місцевий чоловік.

Кримінальний психолог Йожеф Вейг каже, що для деяких надто чутливих дітей достатньо почути про себе лише кілька негативних відгуків, аби прийняти рішення, що більше немає причин жити.

— Така трaгeдiя може мати кілька причин. В першу чергу, коли дорослі не прикладаючи зусиль очікують від дитини хороших результатів та оцінок. Діти сьогодні вже починають ходити до школу, маючи певні базові знання – такі як читання та письмо – і їх не навчають боротися за певну мету, якої вони могли б досягнути. Саме тому вони часто здаються вже після першої ж невдачі, – каже психолог.

Читайте також:  Мережа обурена: Зеленський використовує заборонені в Україні сервіси (фото)

Йозеф Вейг стверджує, що одне з найважливіших завдань батьків – це не піднімати занадто високу планку для дитини, а дати їй зрозуміти, що кожен має право на помилку.

Трaгeдiя стала важким потрясінням не лише для мешканців Великих Берегів. Cмeрть Ерне оплакують члени його родини, друзі, однокласники та члени юнацької футбольної команди “Берегвідейк”, членом якої був хлопчик.

На сторінці футбольного клубу розмістили відео, в якому згадують про Ерне.



Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.