facebook

Франківець Бурцев, якого ув’язнили за зустріч Саакашвілі на кордоні, впав у кому (відео)

Учасник АТО Олександр Бурцев, якого ув’язнили на 60 діб за те, що зустрічав Михайла Саакашвілі, втратив свідомість прямо під час оголошення рішення Апеляційного суду Львівської області. 

Активісти, які прийшли підтримати Бурцева, скандували суддям “Ганьба!”, “Ганьба!”.

Люди вимагали терміново викликати “швидку” для Бурцева. Коли врешті Бурцева відвезли у лікарню, там йому поставили діагноз “кома невідомої етіології”.

Наразі він перебуває в реанімації.

Відомо, що Олександр Бурцев хворіє на діабет.

Раніше він повідомив, що в СІЗО йому не давали інсулін в належній кількості та в необхідний час.

Бурцев зазначив, що стан його здоров’я залежить від того в якій годині він приймає інсулін і їжу. За час його перебування під арештом цей порядок порушується.

“Мені сьогодні взагалі не дали інсулін ні о 7, ні о 10 год. Лише о 13 годині дали. Фельдшер сказала, що не дасть інсулін, бо я мав віддати їй шприц попередній, я його викинув у сміття, бо мене про це не попередили”, – зазначив Бурцев.

Окрім того, адвокати Бурцева зазначили, що в їх підзахисного закінчились тест-полоски для контролю рівня цукру і клопотали, щоб підзахисному надали ці тест-полоски. Однак суд відмовив у цьому клопотанні.

Член Ради партії РНС Ольга Галабала повідомила, що активісти та адвокати поїхали в лікарню, куди відвезли Бурцева.

“Судді-слуги Порошенка цілою колегією з 3-ох суддів, довели АТОшника до коми! Ми зараз під реанімацією у Львові на Миколайчука, 9. Це гірше 37-го року! Спочатку Олександру Бурцеву в СІЗО не дали інсулін! Ні в 7, ні в 9 ранку, ні під час судового засідання. Клопотанню адвокатів про те, щоб надати терміново ліки – відмовили”, – заявила вона.

Читайте також:  Доки батьки святкували: десятирічна дівчинка впала в алкогольну кому

“Коли колегія суддів під копірку Банкової зачитувала рішення (яким його на 60 днів закривали в СІЗО), Олександр втратив свідомість, а судді втекли з залу! І це ті самі судді-герої, які відпустили під заставу кіллера! А учасника АТО, який був на мітингу Саакашвілі просто от-так нищать!”, – підкреслила Галабала.

Лідер РУХУ НОВИХ СИЛ Михайло Саакашвілі, який раніше виступив в суді на захист Бурцева, заявив, що він не злочинець і не має бути на лаві підсудних.

“Мені соромно за цей суд, мені соромно за цю прокуратуру, мені соромно за Президента, який зрадив його, того, хто не зрадив свою Батьківщину, який виїхав з Єнакієве, який захищав Україну”, – підкреслив Саакашвілі.

Нагадаємо, учасника АТО Олександра Бурцева, який хворіє на діабет, взяли під варту на 60 діб без альтернативи внесення застави за те, що зустрічав Михайла Саакашвілі на кордоні 10 вересня.

 

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.