facebook

“Льотчик повинен вміти літати”: військові пояснили стурбованим франківцям, чому винищувачі літають низько над містом

Протягом останніх місяців мешканці Івано-Франківська неодноразово у соцмережах скаржилися на польоти військових літаків над містом. Франківців дратував гуркіт винищувачів, лякала загроза падіння літака у місті.

Сьогодні на сторінці 114-ї бригади тактичної авіації у Фейсбук “Соколи Прикарпаття” військові звернулися до прикарпатців з проханням поставитися з розумінням до польотів військової авіації і роз’яснили, чому потрібні навчання.
Для чого потрібна авіація Україні? На цей час авіація є засобом стримування ворога. Що більше в нас літаків, натренованих льотчиків, то менше бажання до нас завітати в “гості”.
Чому літають в Івано-Франківську? Авіаційна частина в Івано-Франківську – єдина в Західній Україні здійснює прикриття об’єктів Західної України, брала активну участь у бойових діях в 2014 році та несе чергування біля зони АТО. Польоти відбуваються в різних зонах області (Бурштин, Коломия…). Льотчик повинен вміти літати як над морем, так і над містом, горами, лісами та полями.
Чому літають низько? На низьких висотах літак важко “засікти” ППО та збити з ЗРК. Польоти на граничних висотах потребують максимальної уваги льотчика та відповідної підготовки.
Чому літають вночі? Польоти вночі є необхідним елементом підготовки. Авіація повинна бути готовою діяти за призначенням в будь-який час доби. А для цього повинні бути навички у льотчиків.
Як писав КУРС, у Франківську військові льотчики склали державні іспити на “відмінно”.

Читайте також:  "Буковель" засипають штучним снігом та готують до лижного сезону

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.