facebook

У Чехії відправляють Президента у відставку тільки через контакти з Путлером!


Обурення з приводу контактів Президента Чехії зі всесвітнім ізгоєм і агресором Путіним, які вилились у багатотисячні демонстрації і мітинги протесту чеської громадськості, дали відчутний результат: Сенат ухвалив на розгляд петицію «Президент, підіть!» (Prezidente, odejd?te!) з вимогою відправити Мілоша Земана у відставку, підписану більш ніж 10 тисячами чеських громадян, повідомив автор документа Міхал Майзнер.

Крім того, автори документа підозрюють президента у зраді у зв’язку з його заявами з приводу антиросійських санкцій і звинувачують його в діях «в інтересах ворога».

14 квітня документ офіційно прийняв до розгляду Сенат Чеської Республіки.

Як розповів журналістам Міхал Майзнер, «промосковські висловлювання Мілоша Земана постійно підхоплюються російською пропагандою, а це йде врозріз не тільки з національними інтересами Чехії, але і з її конституцією».

Під самим документом небайдужі громадяни Чехії зібрали необхідну кількість підписів відносно швидко. У поданій до Сенату петиції йдеться, що Земан звинувачується «у проросійській зовнішній політиці, зраді інтересів батьківщини і образі гідного імені Чехії в світі».

З власним урядом Мілош Земан вже встиг серйозно посваритися. Це сталося після того, як президент прийняв запрошення Путіна бути присутнім на військовому параді 9 травня в Москві. Кабінет Міністрів Чехії відразу ж прийняв заяву, в якій повідомив, що, оскільки такий візит суперечить державним інтересам країни та Європейського Союзу, членом якого вона є, то поїздка Мілоша Земана в російську столицю може носити лише статус приватної. А це означає, що переліт та перебування чеського президента не будуть оплачені з державного бюджету.

Мілош Земан відразу ж відступився і офіційно оголосив, що не стане присутнім на параді 9 травня в Москві.

Читайте також:  Крємль боїться бойовиків, які з Донбасу повертаються в раSSєю з “бойовим досвідом”! (ФОТО)

Джерело – http://420on.cz/news/politics/47929-senat-chehii-prinyal-na-rassmotrenie-petitsiyu-ob-otstavke-zemana

Шукайте деталі в групі Facebook