facebook

“Совок, тлен, безлюдие… Город умер”: тимчасово окупований “русским миром” зруйнований Луганськ

Житель Луганська показав, на що перетворився Луганськ після приходу “русского мира”. У місті немає жодного банкомата, з вулиць зникли трамваї, а більшість пошкоджених обстрілом будівель ніхто навіть не намагався відновити.

Мешканець прогулявся містом й показав, як сьогодні виглядає “столиця “ЛНР”. Незважаючи на те, що бойові дії вже три роки не зачіпають місто, Луганськ все ще виглядає так, ніби війна тут закінчилася тільки вчора, передає джерело.

Луганський автовокзал, який у минулому був заповнений людьми і виглядав досить жвавим місцем, зараз стоїть практично порожній. Тепер виїхати звідси в основному можна в міста, тимчасово підконтрольні “ЛНР”.

У воєнторгах продаються як нові речі, так і вживані. Можна купити форму, взуття, бронежилети, розвантаження – все, крім зброї. Тут продаються нашивки і шеврони, у тому числі й російського зразка.

По вулиці від автовокзалу стоїть занедбаний супермаркет “Фуршет”. У 2014-му будівля потрапила під обстріл, вцілілий товар вивезли, щоб не спокушати мародерів. Відтоді приміщення так ніхто і не відремонтував. На вулицях і в приміщеннях час від часу зустрічаються термінали, які переобладнали під прийом російських рублів. Банкоматів і карток в “ЛНР” немає, навіть у “державного банку” – їх тільки обіцяють ввести який рік.

На багатьох біг-бордах красується різного роду соціальна реклама й пропаганда “ЛиНиРи”.

Стадіон “Авангард” стоїть порожній. Іноді тут проходять матчі якихось команд сепаратистів, але на них майже ніхто не ходить. До війни один місцевий кінотеатр називався “Україна”, але після утворення “республіки” його перейменували на “Русь”. Дивно, але Луганський національний університет імені Тараса Шевченка носить його ім’я і зараз.

Дивно, але в “ЛНР” так ніхто і не зніс пам’ятник жертвам Голодомору, а також жертвам Сталінських репресій.

Читайте також:  Бойовики стягнули під Луганськ близько 30 танків, - Тимчук

Абсолютно порожні вулиці, на яких немає ні транспорту, ні людей, вибиті вікна будинків, які за цілий рік так і не були засклені, а також пошкоджені снарядами порожні торгові центри – те в що перетворили Луганськ прихильники “скрєпів”.

Очевидно, що російські орки готують такий же “сюрприз” і жителям Криму.

Катерина Солодка – спеціально для “Український простір Прикарпаття


За матеріалами публікацій:

https://www.unian.ua/war/2158294-mistseviy-jitel-pokazav-scho-prinis-russkiy-mir-do-luganska-foto.html

http://oleg-leusenko.livejournal.com/3901288.html

Шукайте деталі в групі Facebook

Теги: