facebook

Як правильно їсти білий хліб!

Дієтолог розповіла, кому хліб з білої пшеничної муки показаний, а кому протипоказаний.

Білий хліб вважають винуватцем ожиріння і називають непотрібним продуктом, – але чи це так насправді? Дієтолог розповівши про те, кому хліб з білої пшеничної муки показаний, а кому протипоказаний.

За словами дієтолога твердження про марність білого хліба помилкові. У раціоні дітей і людей з високим рівнем фізичної активності, спортсменів і робочих важких виробництв, цей продукт є хорошим джерелом енергії, містячи в собі крохмаль і легкозасвоювані вуглеводи.

За словами дієтолога, вживати білий хліб слід у першій половині дня: в цьому випадку енергія, отриману з хлібом, дасть можливість відчувати себе бадьорим протягом дня. Вживання білого хліба на ніч лише посприяє збільшенню у вазі. «При його вживанні цукор в крові різко підвищується, відбувається інтенсивний викид в кров цукрознижувального гормону інсуліну, і цукор утилізується в жирову тканину», – зазначила експерт.

Фахівець наголосила, що білий хліб не призведе до набору ваги, якщо людина фізично активна, не веде сидячий спосіб життя і не їсть такий хліб щодня.

Говорячи про поєднання білого хліба з іншою їжею, дієтолог конкретизувала, що він поєднується з молоком, кисломолочними продуктами, супами і овочами, за винятком картоплі. Поєднання білого хліба і м’яса – одне з найбільш важких і шкідливих для травлення.

У той же час при підвищеній кислотності шлунка, хронічному гастриті або виразковій хворобі білий хліб, особливо сушений або вчорашній, переважніше інших сортів.

 

Читайте також:  Прикарпатські смаколики: цього разу куплений хліб зацвів жовтим. ФОТО

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.