facebook

Майже половина жителів Франківська підтримує будівництво церкви: що буде з історичними валами?

Проблема збереження історичних валів в Івано-Франківську – не нова. Franyk.com у попередніх матеріалах освітлював подію початку розкопок комунальними службами місцини цієї осені. Як ми пам’ятаємо, міська влада навіть зустрічалася з активістами, що захищали майбутню пам’ятку історії Франківська. Було навіть вирішено розібратися з проблемою непрофесійних розкопок.

Тим не менш, історія з будівництвом церкви на гетьманських валах досі не закрита. Цікаво, що думають самі мешканці Івано-Франківська про храм, який планують збудувати там, де по праву повинні працювати археологи?

«Хоч я і навчаюся у Києві, мені не байдужо, що відбувається в моєму рідному місті», – розповідає Олег, студент КНУ ім. Шевченко, що навчається на кафедрі археології і продовжує: «Я ні в якому разі не проти релігії, але вважаю геть неправильним те, що зараз на місцині, що може відкрити геть іншу сторінку історії Франківська, збудують храм без яких-небудь досліджень. В археології існує навіть галузь індустріальна, яка як раз вивчає культурний шар перед будь-якою забудовою».


Студенти ж університету на Прикарпатті навіть провели опитування, щоб виявити громадську думку з приводу такої суперечливої ситуації.

Анкетування проводилося в експрес-стилі і тому було опитано лише 150 чоловік, проте активісти стверджують, що максимально намагалися залучити широку аудиторію. Опитували людей у віці від 18 до 75 років, чоловіків і жінок намагалися анкетувати порівну.

Результати – не вразили. Майже 44% підтримали ідеє будівництва. Активісти, що проводили опитування на це кажуть, що у даний процент входили люди, яким було невідомо, що храм планують звести на місцині археологічного значення.

Читайте також:  На 8 березня цього року припало велике церковне свято: традиції та що не можна робити

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.