facebook

П’ять довгих років в борделі: “Сутeнeр продавав нeмовлят відразу після народження”. Історія, української заробітчанки

Світлана гірко плакала. Знала, що вже ніколи не зможе повернутися до рідного дому, до батьків.

Пекучий сором проїдав її душу. Постукали у двері. – Свєтко, збирайся! Клієнт жде! Ковтаючи сльози, вона, наче підбита лебідка, попрямувала до вхідних дверей, за матеріалами видання “Вісник”.

У школі вчилася добре, на хлопців особливо не зважала, бо знала, що спершу має подумати, як облаштує своє життя. Батьки дівчині нічим не допомагали, бо в сім’ї панував принцип «кожен сам за себе». До того ж Свєта була пізньою дитиною, їхній син Богдан уже одружився, коли подружжя дізналося про небажану другу дитинку. Дівчинка підростала й не раз чула, як мати з батьком «весело» говорили про неї: «Нам тут рукою до пенсії подати, а ще вона на голову насіла».

Світлана ж вирішила за всяку ціну показати рідні, на що здатна. «Вони ще гордитися мною будуть», – щоразу повторювала собі, перегортаючи довідники з юриспруденції. Дуже вже хотіла юристом стати. Надивилася закордонних фільмів, як жінки в чорних мантіях, не сіпнувши оком, проголошують вироки кремезним чоловікам.

– О, такою і я буду… Буду! Головне вірити, – казала. Документи в університет повезла сама, бо мати й батько дуже заклопотані господаркою. Приїхала в столицю, а там шум, людей, як у мурашнику, повсюди панянки в дорогих сукенках. У перехожих розпитала дорогу й тролейбусом доїхала до вишу. Народу в холі – сила-силенна. Поки здала документи, вже й звечоріло. Стомлена, але з надією на столичне майбутнє повернулася додому. Батьки нічого й не питали, глянули тільки, холодно кинувши: «Де швендяла? Марш спати!» Світлана, нічого не кажучи, слухняно пішла до своєї кімнати.

Читайте також:  Російської військової техніки біля кордону стало втричі більше - Reuters

Минув місяць, і в поштовій скриньці на неї чекала звісточка. Та яким було розчарування, коли вона розпечатала конверт і зрозуміла, що до київського університету так і не пройшла… Вдома дівчині почали дорікати, що вона бездара і далі сидітиме їм на спині. Не стримавшись, Світлана гримнула дверима й пішла з хати. Перше, про що подумала, – це податися в якийсь кабак і чогось випити. Потім вирішила гайнути на танці. Саме ця дискотека готувала для неї крутий поворот долі. Підійшов високий чоловік приблизно тридцяти років – гарно одягнений, від нього пахло дорогими парфумами. Поцікавився, чому така сумна, підсів і відразу поспішив представитись:

– Аркадій, – прозвучало від упевненого в собі незнайомця. – Свєта, – байдуже, навіть не дивлячись на випадкового співрозмовника, мовила.

Проте коли прислухалася до його слів, дівчині він видався дуже галантним та чуйним. Аркадій не дозволяв собі нічого зайвого, а головне – так уважно її ще ніхто не слухав. Почувши її історію, запропонував дуже простий вихід зі скрутного становища. Сказав:

– Попрацюєш менше ніж півроку за кордоном, то й заробиш собі на престижний університет, на нові модні шмотки та ще й на квартиру – подалі від своїх предків. Та й що то за робота? Склянки в дорогому ресторані мити. А знаєш, скільки ще в тебе буде вільного часу на екскурсії, театри, музеї…

Потрібно тільки зробити перший крок. За гроші не хвилюйся, я тобі сам позичу, скільки треба, бо знаю, що ти за тиждень-другий зможеш мені їх віддати, – запевнив Світлану ще декілька хвилин тому не знайомий їй чоловік. Далі був скандал з батьками, які раз у раз повторювали дівчині: “Нічого в житті так просто не буває”. Тоді Світлана гордо відповіла, що працюватиме у дорогому барі у центрі Італії, й мовчки пішла спаковувати валізу.

Читайте також:  Українських заробітчан в Італії штрафують за несплату податків

Аркадій ще раз зателефонував, сказав, що великого багажу із собою брати не треба, лише найнеобхідніше. Мовляв, там собі купиш значно кращі та якісніші речі. Світлана сліпо вірила кожному слову, не вловлюючи гіркої іронії: на тій роботі одяг їй справді не буде потрібний. Свою валізу востаннє бачила в українському аеропорту, коли сідала на борт літака. Тоді ж у неї Аркадій забрав і паспорт, начебто для оформлення якихось документів.

Перші підозри закрались, коли Світлані довелося летіти не разом з «добрим знайомим» у першому класі, а в останньому, де, крім неї, було ще кілька дівчат. Познайомились, виявилося, що всі знають Аркадія і всі їдуть працювати посудомийками в дорогому ресторані. Світлана почала метушитися, панікувати. Найстарша серед них, Соня, озвалася:

– Не прикидайся дурочкою, ніби ти не знала, які тарілки їдеш мити. Холодний піт укрив Світланку після почутого.

В аеропорту в Італії дівчат таки зустрів Аркадій. Він ще раз показав зображення ресторану, розповів, як добре і комфортно їм працюватиметься у цьому райському місці. Українок розкидали по різних барах. Їх справді поставили мити тарілки. Та коли вже добігав термін стажування, хазяїн бару недорахувався у касі «кругленької» суми. Відразу всі підозри впали на молоду робітницю з України – Світлану. Й нібито знайшовся свідок, який бачив, як вона регулярно забирала виручку.

Дівчину поставили перед фактом: або відробляй пропажу, або депoртація. Відпрацювати у цьому ж барі Світлані не дозволили, бо більше не хотіли «тримати злодюжку».

Того ж вечора до неї підійшов ще один «добродій», Ігнаціо, й запропонував залагодити проблему – за одну ніч. Дивно, але дівчина погодилася. Вона втішала себе думками, що це буде один-єдиний раз, далі віддасть борг, а потім знайде пристойну роботу. Але насправді у неї не було жодного вибору. Тієї ночі її силою прuмусили вступити в cтaтeвuй акт одразу троє чоловіків, після чого винесли свій вердикт: «Годиться». Відтоді Свєта опинилася в кімнаті, де були ванна й туалет і яку відмикали лише тоді, коли впускали наступного клієнта. Щодень хазяїн бару приводив до її кімнатки декілька чоловіків. Щоб хоч якось полегшити свої страждання, Світлана почала просити в клієнтів випивку. І так з дня у день. Кілька разів вона вaгiтніла, але cутeнeр продавав нeмовлят відразу після народження. Минуло п’ять років, а бiль тілесний не вщухав, його доповнював бiль душі, бо гuдко було лише від однієї думки про те, що з нею коїться. Та приблизно на шостому році життя у бopдeлі українка Світлана змирилася зі своєю долею, яка бuла її ще з дитинства

Читайте також:  В Італії стався землетрус, рух потягів призупинили

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.