facebook

Руслан Марцінків і надалі не повідомлятиме опозиційних депутатів про “підпільні” засідання бюджетної комісії (документ)

Депутати Івано-Франківської міськради від опозиційної фракції УКРОПу звернулися до міського голови Руслана Маоцінківа з вимагою, щоб мер особисто повідомляв їх про час і місце засідання “підпільної” бюджетної комісії.

Як стверджує голова фракції УКРОПу в міськраді Володимир Олійник, вже два роки в порушення закону та регламенту міськради депутати від фракції не можуть приступити до роботи в бюджетній комісії згідно поданої заяви через протидію міського голови та більшості в міськраді:

“Якщо говорити про демократичне суспільство, то в бюджетній комісії повинні працювати депутати від опозиції. Більше того, в багатьох країнах навіть керівні посади в таких комісіях віддають опозиціонерам, щоб продемонструвати прозорість використання коштів громади.
В Івано-Франківській міськраді нічого спільного з демократією немає. Більшість в раді, яка складається із, здавалося б, політичних антагоністів – Свободи, БПП і Батьківщини, фактично узурпувала бюджетну комісію. В комісії немає жодного опозиційного депутата.
Самі засідання в порушення Регламенту відбуваються “підпільно”. Час і місце засідань не оприлюднюється. Навіть депутати, які не входять до провладної більшості, не знають де і коли вони відбуваються, не кажучи вже про представників ЗМІ чи громадських активістів. Висновок може бути тільки один – ваідбувається “дерибан”, міській владі є що ховати від громади.
Особливо нас цікавить на що влада витратила більш як пів мільярда перевиконання міського бюджету завдяки децентралізації? Це сума за яку вже можна було б і новий міст в Пасічну збудувати, і кілька палаців спорту з басейнами, відремонтувати всі дороги та провести комплексний ремонт всіх мікрорайонів, доплачувати по тисячі гривень на місяць бюджетникам, та нагодувати школярів початкових класів, зрештою. Куди витрачаються ці шалені суми перевиконання бюджету – громада не знає”.

Читайте також:  Сьогодні у Франківську обмежать рух транспорту

На запит депутатів УКРОПу щодо повідомлення про засідання бюджетної комісії міським головою відповіла секретарка міськради Оксана Савчук:


Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.