facebook

В які супермаркети Польщі найвигідніше їхати на закупи

Ні для кого не секрет, що купувати товари в Польщі дуже вигідно – ціни тут майже вдвічі дешевші, у порівнянні з цінами країн ЄС. Про вигідність закупів у Польщі знають і українці. До слова, їх витрати у польських магазинах за останні півроку зросли до рекордної суми – майже 2 млрд злотих, пише видання пише ВсеТут.

В Польщі існує безліч торгових мереж, які приваблюють покупців щоразу новими акціями, знижками та вигідними пропозиціями. Тож поляки вирішили дослідити, яка із цих мереж є найпопулярнішою та найдешевшою.

У науково-дослідному інституті ARC Rynek і Opinia серед поляків провели соціологічне опитування та перевірили, що поляки думають про комерційні мережі, що працюють у Польщі, – повідомляє Вusiness Іnsider Роlska.

У запропонованих анкетах містилися питання про те, яка мережа сприймається як найдешевша, де є найбільше акцій та знижок, як часто клієнти здійснюють покупки та скільки грошей вони витрачають в середньому.

Найдешевші та найдорожчі супермаркети в Польщі. На думку поляків, найдешевше покупки можна здійснити у мережі супермаркетів Biedronka та Lidl, які зайняли відповідно перше і друге місце за дешевизною згідно з опитуванням. Третю сходинку посів гіпермаркет Ашан.

У свою чергу, найдорожчою для шопінгу поляки назвали мережу супермаркетів Piotr i Paweł.

Найвідоміша польська торгова мережа. Згідно з опитуваннями, рейтинг найвпізнаваніших та найпопулярніших торгових мереж виглядає наступним чином:

Biedronka – 80%
Lidl – 68%
Tesco – 63%
Auchan – 49%
Carrefour – 42%

На першому місці опинилася Biedronka. За даними ARC Rynek і Opinia, 4 із 5 поляків роблять покупки в цій мережі супермаркетів, а більше 50% опитуваних ходять на закупи до Biedronka щонайменше раз в тиждень.

Читайте також:  В Італії зафіксували найвищий за чотири місяці добовий приріст нових випадків зараження коронавірусом

Таку популярність торгових мереж поляки пояснюють тим, що в цих супермаркетах постійно діють акції, знижки та привабливі пропозиції, чого не знайдеш в інших польських магазинах.

Варто зауважити, що польські мережі супермаркетів витрачають значні кошти на рекламу, просування своєї мережі та залучення нових покупців. Так, наприклад, тільки за перші 7 місяців 2017 року супермаркет Lidl витратив 348 млн. злотих на рекламу.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.