facebook

У Франківську визначили перелік осіб, яких можуть звільнити від сплати податку на нерухомість

В Івано-Франківську затвердять перелік осіб, яким буде надано пільги зі сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

Відповідний проект рішення винесено на розгляд сесії міської ради, пише Фіртка із посиланням на Побудовано в Івано-Франківську.

У документі пропонується затвердити перелік пільг для фізичних осіб, які увійдуть в дію з 1 січня 2018 року. Розмір пільги – 100%.
Група платників:
– соби, які належать до учасників бойових дій згідно із Законом України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”; ветеранів ОУН-УПА, у власності яких перебувають об’єкти житлової нерухомості, в тому числі їх частки;
– інваліди І-ої групи, у власності яких перебувають об’єкти житлової нерухомості, в тому числі їх частки;
– особи, які належать до постраждалих внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС, віднесених до 1,2 категорій згідно з пунктами 1 та 2 частини першої статті 14 Закону України “Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи”.

Нагадаємо, в Україні за квартири площею більше 60 квадратів і за будинки від 120 квадратних метрів потрібно платити податок на нерухомість.

Наприкінці 2015-го парламентарії внесли зміни до Податкового кодексу, згідно з яким податком обкладаються не тільки житлові квартири і будинки, а й сараї, гаражі, погреби, літні кухні.

Міські ради самі визначають, яка житлоплоща вважається “зайвою” і який податок з неї стягувати. При цьому законом встановлено, що податок на нерухомість не потрібно платити на квартири площею менше 60 квадратів і на будинки менше 120 квадратів. Якщо в родини є і будинок і квартира, для них вважається “нормою” 180 квадратів. Ставка податку може коливатися в межах від 0 до 1, 5% від мінімальної зарплати на один квадратний мент.

Читайте також:  “Так це ж Дан!”: Весільне фото батьків франківчанки Кароль вразило шанувальників. Як дві краплі води

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.