facebook

Муженко розповів, як Україна готувалася відповідати на загрози з боку РФ під час “Заходу-2017”

Начальник Генштабу ЗСУ Віктор Муженко переконує, що під час спільних військових навчань України та Білорусі “Захід-2017”, які відбувалися з 14 по 20 вересня Україна була готовою адекватно відреагувати на будь-які зміни воєнно-стратегічної обстановки.

Відповідну його заяву оприлюднила прес-служба Генштабу ЗСУ.

“У період з 12 по 15 вересня проведено стратегічне командно-штабне навчання з органами військового управління, військами (силами) “Непохитна стійкість 2017”, а також низку інших заходів з метою адекватного реагування на загрози, пов’язані з проведенням навчання “Захід-2017″”. – підкреслив Муженко.

За словами начальника Генштабу ЗСУ, Україна завершила повний цикл оперативного планування застосування угруповань військ.

Практично завершено злагодження органів військового управління. У готовність до виконання завдань приведено також систему територіальної оборони. Відпрацьовано заходи з доукомплектування бойових бригад особовим складом. У серпні на навчальні збори з резервістами оперативного резерву 1 черги у складі п’яти бойових бригад залучалося майже 5 тисяч осіб. Вже протягом вересня відбулися навчальні збори, до яких залучалися майже 7 тисяч резервістів 1 черги,
– підкреслив він.


Крім того, військовий зауважив, що упродовж навчань “Захід-2017” було проведено десятиденні навчальні збори військових частин територіальної оборони у семи областях України, під час яких з оперативного резерву другої черги було призвано понад 3 тисячі військовослужбовців, які пройшли тренування у складі Корпусу резерву.

“Проведення зазначених заходів протягом вересня забезпечило підготовку Збройних Сил до адекватного реагування на можливі зміни воєнно-стратегічної обстановки навколо України”, – наголосив головнокомандувач Збройних Сил України.

Читайте також:  У Білорусі заявили про фальсифікацію виборів Президента

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.