facebook

Франківських юнаків проводжали до армії (фото)

Юнаки відбуватимуть строкову службу в ЗСУ, не пов’язану з антитерористичною операцією на Донбасі.


Врочисті проводи юнакам у Центрі патріотичного виховання імені Степана Бандери влаштував міський виконавчий комітет і військовий комісаріат.

За словами військового комісара Івано-Франківська підполковника Ігоря Сорокопуда, до лав Збройних Сил України вступають 70 юнаків з Івано-Франківська. Особливістю цього призову є те, що, згідно з новим законодавством про призов, у військові частини відправляються юнаки віком від 20 до 27 років. Більшість з франківських призовників проходитимуть службу у повітряно-десантних військах та Нацгвардіі. Будь-який призовник зможе після служби підписати контракт, після чого за бажанням відправитися у зону проведення АТО.

http://kurs.if.ua/media/gallery/full/p/r/pryzov2.jpg

Як зазначив комісар, сьогодні в області триває оповіщення всіх юнаків, які не мають права на відстрочку. Серед призовників є такі, що звільняються від служби за станом здоров’я, однак є й випадки ігнорування повісток. Однак наразі за фактами ухиляння від призову на строкову службу в Івано-Франківську кримінальних проваджень не порушено.

“Мені сьогодні 24. Я закінчив архітектурний факультет ІФНТУНГ, працював веб-дизайнером. У мене один друг загинув на Майдані, один під Донецьком, тому не маю морального права косити. Не думав, що стану військовим, але якщо держава просить, то треба йти. Вірю, що скоро наша армія стане професійною. Рідні підтримують мій вибір”, – зазначив у розмові  призовник Юрій.

Священик освятив і вручив кожному призовнику по молитовнику. З Івано-Франківська до військових частин юнаки вирушать завтра. А сьогодні для призовників влаштували концерт.

Всього з Прикарпаття під час весняного призову на строкову службу призвуть півтисячі юнаків. З них 247 будуть проходити службу в Збройних силах України, 118 чоловік планується призвати до сухопутних військ, а ще 65 – до повітряних сил. Разом з тим, 253 військовозобов’язаних будуть призвані в інші військові формування. Зокрема, 226 – до Національної гвардії України та 27 – до Державної служби транспорту.

Читайте також:  Івано-Франківщина стала лідером із кількості фальсифікату масла (назви виробників + відео)

джерело http://versii.if.ua/novunu/frankivskih-yunakiv-provodzhali-do-armiyi-foto/

Шукайте деталі в групі Facebook