facebook

УКРАЇНЦІВ ПОПЕРЕДИЛИ! На вихідних слід чекати шторму, які області опиняться в епіцентрі негоди

У найближчі два дні майже по всій території України буде дощова погода, температура максимально підніметься до 18 градусів. Тим часом у п’ятницю, 6 жовтня, в Україні очікується різкий штормовий вітер.

За даними ДСНС, протягом 6 жовтня у Києві, Житомирській, Київській, Чернігівській, Сумській, Вінницькій, Черкаській, Кіровоградській, Полтавській і Дніпропетровській областях посилення швидкості вітру 19-24 м/с; в Одеській, Миколаївській, Херсонській, Запорізькій, Харківській, Луганській і Донецькій областях 15-20 м/с.

За даними Укргідрометцентру, 7 жовтня, опадів не очікується лише в Криму та в Києві. На решті території синоптики прогнозують дощі, місцями сильні. На заході країни вдень температура становитиме +11 +15 градусів, вночі +4 +8. У північних областях вдень буде +11 +16 градусів, вночі +5 +9. У центрі вдень від +11 до +15, вночі – від +5 до +8 градусів. Найтепліше буде на сході та півдні. Там денна температура складе від +16 до +18 градусів, вночі буде від +9 до +11.


“Найбільш ймовірні опади – Одещина, Миколаївщина, більшість центральних областей, Черкаси, Кропивницький, Полтава, окрім Вінничини та Дніпра, дійде до Сумщини, до Харківщини. Захід, більша частина півночі, Донецька, Луганська області – щоб так, так ні, суттєві опади малоймовірні. Температура повітря буде невисокою, холоднувато. А ось на південному сході та у східних областях буде тепло…” – пише синоптик Наталія Діденко в Facebook.

У Києві в суботу без опадів, вночі +7 +9, вдень +14 +16 градусів.

У Львові очікуються дощі. Температура вночі +4 +6 градусів, удень +12 +14 градусів.

В Одесі дощі, місцями сильні. Температура вночі +9 +11 градусів, вдень 14-16 градусів.

У Харкові в суботу також очікуються опади. Температура вночі +9 +11 градусів, вдень +16 +18 градусів.

Читайте також:  Заздалегідь позакріплюйте все, що може зірватися: на Україну насувається шторм зі снігом

У Дніпрі пройдуть дощі, місцями сильні. Температура вночі +6 +8 градусів, удень +13 +15 градусів.

У Карпатах також очікуються дощі. Температура вночі становитиме +5 +7 градусів, а вдень підніметься до +12 +14 градусів.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.