facebook

Суд над АТОвцем, котрий захищав сина: обвинувачення хоче 50 тисяч моральної шкоди

В Івано-Франківському міському суді продовжилося судове засідання у справі атовця Віталія Мельничука, котрого звинувачують у побитті підлітка – учня ЗОШ №13 Юрія Перепічки.

Хлопець зі своїми друзями ледь не до смерті побив його сина, інформує Фіртка.

Сьогодні, 9 жовтня Івано-Франківський суд продовжив розгляд справи, яку веде суддя Олег Лазарів.

На судове засідання з’явились усі учасники процесу. Прокурор зачитав обвинувачення, в якому мовиться, що Мельничук підійшов до компаніії малолітніх і звинуватив їх у побитті сина. Там же перебував і постраждалий Перепічка.

“На ґрунті неприязних обставин Мельничук вчинив один удар долонею в обличчя, у зв’язку з цим Перепічка отримав перелом кісток стінки носа та синці в ділянці очей, що спричинило втрату працездатності”, – каже прокурор.

Обвинувачують Мельничука в нанесенні легких тілесних ушкоджень.

Адвокат потерпілого позов обвинувачення потерпілого підтримала, зазначивши, що обвинувачений завдав тілесні ушкодження та матеріальну шкоду.

“Він переживає постійні хвилювання та не може нормально відвідувати школу”, – каже адвокат.

Захист вимагає 50 тисяч гривень моральної шкоди.

Обвинувачений свою вину не визнає і зазначає, що свідчення надаватиме в кінці судового процесу.

Прокурор запропонував заслухати потерпілого, батьків, свідків обвинуваченого та розглянути письмові докази.

Суд перейшов до допиту потерпілого, 15-річного Юрія Перепічки.

“28 січня після занять з англійської мови я пішов з друзями до сестри. Вже коли вертався, біля дому побачив незнайомих людей. Мельничук вдарив мене, а потім погрожував пістолетом. Швидка забрала мене в ОДКЛ де я лежав 10 днів”, – каже хлопець.

Перепічка зазначив, що поліція, яка прибула на місце подіі здійснила поверхневий огляд і знайшла в обвинуваченого бронежилет і пістолет.

Після допиту потерпілого суддя оголосив у справі перерву до 10 листопада 11.00.

Читайте також:  Повинно бути 80% вакцинованих вчителів: уряд змінив умови роботи шкіл під час карантину

Як писала Фіртка, в Івано-Франківській школі №13 група старшокласників регулярно била 7-класника сироту, знімаючи це на відео для соцмереж.

За сироту заступився його сусід – учень 8 класу тієї ж школи – Віталій Мельничук. Сам хлопець перевівся до цієї школи лише цьогоріч. Тоді старшокласники заманили захисника в засідку і сильно побили.

Нещодавно у Києві, в редакції Главкому відбулася прес-конференція, в якій взяли участь адвокат потрепілого Олег Веремієнко, його бабуся і сам Віталій Мельничук. Вони розповіли деталі справи.

Як стверджує Віталій Мельничук, коли він повертався додому з прогулянки у дворі на нього безпричинно, з хуліганських мотивів напала група молодиків, очолювана учнем цієї ж школи Перепічкою, який вдарив Віталія у потилицю, після чого продовжив жорстоко бити молодшого на рік хлопця ногами по обличчю та по голові.

Натомість у суді родина Перепічки обвинувачує батька Віталія у побитті їхнього сина. Крім цього мати Юрія Перепічки подала цивільний позов на 50 тисяч гривень.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.