facebook

Нардеп Соловей оголошений «ворогом Карпат» та Івано-Франківщини (документ)

Лише один народний депутат від Івано-Франківщини не підписав заяву про підтримку програми ремонту автодоріг області.



Про це повідомив нардеп від Прикарпаття Олександр Шевченко на своїй сторінці в соціальній мережі Фейсбук.

“Міркуєте, то є випадковим збігом обставин? Нажаль, ні… Бо до нардепа Солов’я Ю. особисто підходив нардеп Довбенко М.В. разом з нардепом Шевченко Віктором у залі ВР України. Мені довелось те все бачити…
Суть тут проста… Одні підтримують якісний, високотехнологічний ремонт на довгі роки від фірми ПБС, Соловей прагне робити, як звикли робити крадії та бракороби у дорожній галузі за останні 25 років. Які від того наслідки ми бачимо і відчуваємо всі… Соловей і йому подібні не можуть усвідомити, що влада то не особиста кормушка для нього, а найвища степінь служіння людям… Створивши примітивну компанію з сміхотворними інвестиціями та застарілим обладнанням «Шляхбудлім», Соловей намагається довести суспільству, що нові підходи та технології у будівництві доріг не є потрібними. В гонитві за власною наживою забуває за якість… Адже нові підходи та технології вимагають великих інвестицій в створення дорожніх компаній. До прикладу в компанію ПБС було інвестовано близько 400 млн грн та залучено сотні мільйонів обігових коштів, адже роботи виконуються наперед без авансування. До речі “Укравтодор” губить назавжди близько 30% грошей від попередніх оплат компаніям на кшталт “Шляхбудліму” Солов’я… Бо вони просто зникають. Тільки в Україні поки що можуть приймати участь у тендерах фірми, які жодного поняття не мають у будівництві… Фірми – прокладки…”, – пише Олександр Шевченко.

За його словами, на Прикарпатті збудована нова ефективна служба автомобільних доріг під керівництвом Василя Буджака, який щоденно доводить свою ефективність та дієвість.

“Тут знищено панібратство та хабарництво… Пропозиції та реальний приклад роботи ПБС у 2015 році на дорозі Львів-Франківськ стають якісно новими трендами, які впевнено розповсюджуються по всій країні… Можна згадати й попередні перешкоджання ремонту доріг депутатом Солов’єм в різних регіонах Прикарпаття, а саме – скарги до Антимонопольного комітету від фірми «Шляхбудлім», які зупинили в дорогоцінний літній час ремонти карпатських та обласних доріг, листи Солов’я в Укравтодор, в міністерства, Генеральному прокурору, Прем’єр-міністру з наклепницькою інформацією про стан справ в ремонті доріг на Прикарпатті”, – переконаний нардеп.

На думку народного обранця, така інформація не лише блокує ремонт окремих доріг нашої області, але й створює майбутні проблеми та сумніви керівників державного рівня щодо підтримки програми ремонту доріг на Прикарпатті.

“Яка мета цих провокацій? Думаю, що лише одна – намагатися і далі розкрадати бюджетні кошти в дорожньому будівництві. Листи Солов’я у всі можливі і неможливі інстанції – всього лише спроби послабити кваліфікаційні вимоги до підприємств, які беруть участь в тендерах на ремонти доріг. І хоча вимоги до фірм-учасників тендерів прописані за вимогами ЄБРР та світового банку – підприємства повинні підтвердити наявність техніки, фахівців і досвіду будівництва доріг, всі скарги зводяться лише до того, щоб послабити ці вимоги, і щоб в тендерах знов брали участь «імпотенти» – які не спроможні за три роки, при повному сприянні та фінансуванні, виконати і половину робіт по ремонту важливої дороги з Татарова до Косова. Отже, звання «Ворога Карпат» та Івано-Франківщини за блокування ремонтів доріг та брехню в офіційних листах отримує депутат Соловей. Є інші варіанти?”, – підсумовує Олександр Шевченко.

Також народний депутат просить максимально підтримати лайками та розповсюдженням даної інформації, “щоб в інших областях України люди зрозуміли, чому у них немає доріг“.

Читайте також:  На Коломийщині через викиди одного з підприємств гине риба

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.