facebook

Бійка в “Ельдорадо”. Кримінальне провадження, де фігурували франківські патрульні та компанія депутата, закрили

Такий інцидент стався минулого року у ніч з 26 на 27 грудня. В івано-франківському нічному клубі “Ельдорадо” побилися дві компанії. В одній з них були патрульні, а в іншій – депутат Івано-Франківської міської ради з товаришами-спортсменами. За фактом нанесення тілесних ушкоджень правоохоронці відкрили кримінальне провадження.

Журналісти МІСТА з`ясовували, чим завершився інцидент з точки зору законодавства.


Нагадаємо, у результаті бійки найбільше постраждав патрульний – травма голови та перелом щелепи. 27 грудня 2016 року слідчі відкрили кримінальне провадження за фактом нанесення тілесних ушкоджень. Відтак, було  розпочато досудове розслідування за Ст. 125 ККУ (Умисне легке тілесне ушкодження).

Сам ж депутат міської ради Віталій Мерінов, пояснював, що відпочивав з друзями-спортсменами, які приїхали в гості, а потім між невідомою групою осіб вступили у суперечку, яка переросла у бійку. Депутат наголошував, що сам нікого не бив, а лише намагався розборонити. Відомо, що товариші депутата постраждали не сильно. Проте переконаний, що патрульні були в стані алкогольного сп`яніння. Саме через це і виник конфлікт: штовханина, яка переросла у бійку.

Віталій Мерінов розповідав, що того ж вечора вони примирилися і не розуміє до чого тут поліція. Проте поліцію викликали, бо потерпілий патрульний, звернувся у медзаклад за допомогою. Тому лікарі викликали на місце слідчо-оперативну групу, бо в людини видимі тілесні ушкодження.

Речник Управління патрульної поліції у м. Івано-Франківську Микола Гурак не приховував, що у бійці брали участь патрульні, але акцентував, що вони були не на службі. Каже, що Управління патрульної поліції не збирається втручатися у слідчі дії. В самому ж Управлінні була нібито призначена службова перевірка. Відомості за цим фактом було внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Читайте також:  В Івано-Франківську оскаженілий натовп хотів розправитись над парою патрульних поліцейських

Журналісти МІСТА звернулися із запитом до Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області, аби з`ясувати на якій стадії перебувають слідчі дії і чи взагалі ще триває слідство. Проте стало відомо, що 6 травня 2017 року відділом поліції винесено постанову про закриття цього кримінального провадження на підставі п. 2 ч. 1 ст. 284 КПК за відсутністю складу кримінального правопорушення. На сьогоднішній день постанову про закриття органами прокуратури чи судом не скасовано. Про прийняття рішення зацікавлених осіб проінформовано слідчим відділом Івано-Франківського ВП в установленому порядку та направлено постанову про закриття зазначеного кримінального провадження. Відтак, ні відповідні органи, ні зацікавлені особи не оскаржували постанову про закриття.

/Головне фото: ілюстративне

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.