facebook

Як восени можна платити менше за електроенергію

Оснащення квартири трьохфазним лічильником електроенергії дозволяє оплачувати спожите світло по тарифу на 60% нижче затвердженого, передає Корупція.Інфо

 

Як стало відомо, вартість електрики знижується в нічний період – з 23:00 до 07:00. Електрика в цей період відпускається на 60% дешевше затвердженого тарифу. Вибираючи трьохфазний лічильник електроенергії необхідно враховувати, що в пікові години ціна електроенергії збільшується на 50%.

Розрахунок вартості електрики для побутових споживачів при наявності трьохфазного лічильника в залежності від періоду часу.

Скільки споживачі заплатять за світло за показаннями трьохзонного електролічильника

Ціни на електричну енергію для населення були переглянуті на підставі постанови НКРЕКУ Тарифи на електричну енергію вступили в силу 1 березня поточного року. Для побутових споживачів енергоресурс відпускається за цінами:

– 0,9 грн за кіловат при використанні до 100 кВт · год на місяць;

– 1,68 грн за кіловат при споживанні від 101 кВт · год на місяць.

Скільки коштує електроенергія в залежності від періоду часу.

Тарифи на світло при використанні трьохфазного електролічильника

Щоб платити за спожите світло за вказаними тарифами, споживачам необхідно використовувати побутові прилади великої потужності в нічний час.

Як встановити трьохзфазний прилад обліку в квартирі

У 2016 році в Україні спростили процедуру установки багатотарифного приладу обліку електроенергії. Споживачам дозволили купувати лічильник як в компаніях, що постачають електроенергію, так і в приватних.

Щоб замінити однофазний прилад обліку на трьохфазний необхідно:

1. Купити електролічильник.

2. Написати заяву на проведення параметризації приладу обліку електроенергії.

3. Якщо лічильник куплений не в компанії, що поставляє електрику, слід виконати роботи по вхідному контролю. Для цього слід звернутися в енергопостачальну компанію і отримати направлення на виконання вхідного контролю.

Читайте також:  Рвана постільна білизна та чай у брудних склянках: «Укрзалізниця» затвердила нові ціни на поїздки

4. Замовити послугу монтажу нового приладу обліку. Роботи повинні виконувати співробітники енергопостачальної компанії за рахунок споживача.

5. Після установки трьохзонного лічильника, його необхідно опломбувати і укласти з енергопостачальною компанією новий договір на поставку електрики.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.