facebook

На посаду наставника збірної України з футболу може претендувати прикарпатець

На посаду тренера головної футбольної команди країни може претендувати уродженець Прикарпаття Роман Григорчук. Щоправда, лише у випадку, якщо співпрацю з Андрієм Шевченком буде зупинено, повідомляє WestNews з посиланням на “Голос України”.

“Федерація футболу України може продовжити співпрацю з Андрієм Шевченком. І сам тренер сказав, що готовий продовжити працювати на своїй посаді. Запасних кандидатів ФФУ розглядає на всяк випадок”, – йдеться у повідомленні.

До списку потенційних наставників збірної України, окрім Андрія Шевченка,



 ввійшли: Мирон Маркевич, який раніше вже очолював збірну України, Віктор Скрипник, котрий нещодавно тренував німецький клуб Бундесліги “Вердер” (Бремен) і Роман Григорчук,  який очолює азербайджанську “Габалу”.

Довідково:

Роман Григорчук (нар. 22 березня 1965, село Корнич Коломийського району Івано-Франківської області) — український футбольний тренер. У минулому — український та радянський футболіст, грав на позиції нападника. Насамперед відомий виступами у складі таких футбольних клубів, як українські “Прикарпаття” з Івано-Франківська та “Кривбас” з Кривого Рогу, а також російський “Сатурн” з міста Раменське та латвійський “Дінабург” з Даугавпілса. У склад цих клубів Григорчук став срібним призером 1-ї зони другої ліги чемпіонату СРСР 1991 року, найкращим бомбардиром першої ліги чемпіонату Українисезону 1992–1993 років та золотим призером першої ліги чемпіонату України сезону 1993–1994 років. Найкращий тренер 2015 року в Азербайджані.

Тренерську діяльність Роман Йосипович розпочав у даугавпілському “Дінабурзі”, де п’ять років підряд разом із клубом займав четверте місце у місцевій вірслізі. Згодом тренер перейшов до одного з грандів тодішнього латвійського футболу — футбольного клубу “Вентспілс”.

У 2009 році Роман Йосипович повернувся до України. Наприкінці того ж року тренер очолив тренерський штаб запорізького “Металурга”, де близько місяця працював до завершення сезону 2009–2010 років. Згодом, наприкінці 2010 року тренер очолив інший український футбольний клуб — одеський “Чорноморець”, що тоді виступав у першій лізі чемпіонату України. По завершенні сезону тренер повернув команду до елітного дивізіону.

18 грудня 2014 стало відомо про призначення Григорчука головним тренером азербайджанського клубу “Габала” з однойменного міста.

Читайте також:  “Перехід на зимовий час у 2017”: Коли в Україні потрібно переводити годинник

До слова, у ексклюзивній розмові із WestNews головний тренер МФК «Прикарпаття» Володимир Ковалюк розповів про підготовку до кубкового двобою, стратегічну важливість поєдинку проти одного з лідерів Першої ліги України, куди, як зазначалося раніше, прагне потрапити й івано-франківська команда.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.