facebook

“Автобус далі не поїде, поки дівчина не вийде…”: Водій висадив 17 річну дівчину з автобуса серед ночі в полі

В Нововолинську Волинської області водій автобуса Нововолинськ – Київ вигнав 17-річну дівчину, яка придбала квиток за посвідченням дитини з багатодітної сім’ї.

Як повідомив голова селища Благодатне, що розташоване біля Нововолинська, Олександр Топорівський, дівчина купила квиток на нововолинській автостанції, сіла на автобус о 22:30, але водій сказав, що такий квиток в нього не діє. Проте, за його словами, диспетчер ніби вирішила проблему і автобус відправився.

«Через кілька кілометрів автобус зупинився, і серед ночі в полі водій висадив дівчину з великим багажем», – написав він у Facebook.


Топорівський також повідомив, що написав скаргу на перевізника в Укртрансбезпеку.

Як розповіла виданню мати 17-річної дівчини Наталя Скібук, автобус проїхав відстань від автостанції до 15 мікрорайону, після чого водій зупинився і сказав, що автобус далі не поїде, поки дівчина не вийде.

«Він висадив її на виїзді з міста. Я приїхала, там було багато алкoгoліків, там було небезпечно», – розповіла Наталя Скібук.

Вона також додала, що спілкувалася з директором Володимир-Волинського АТП-10707, якому підпорядкований маршрут, і той сказав їй, що він «не такий багатий», щоб возити пільговиків, та заявив, що його АТП по пільгах перевозить лише учасників АTО. На підтвердження своїх слів вона надала видагнню запис розмови з директором підприємства.

Заступник директора підприємства Олександр Книш заявив виданню, що на автостанції не мали права продати квиток за таким посвідченням.

«Вони знають, що ми за такими посвідченнями не возимо, тож не повинні були продати їй квиток», – сказав Книш і додав, що підприємство не перевозить пільговиків (крім учасників АЕО), оскільки держава не відшкодовує вартості перевезення.

Між тим стаття 13 закону «Про охорону дитинства» визначає, що пільги дітям з багатодітних сімей передбачають безоплатний проїзд усіма видами міського пасажирського транспорту (крім таксі), автомобільним транспортом загального користування в сільській місцевості, а також залізничним і водним транспортом приміського сполучення та автобусами приміських і міжміських маршрутів, у тому числі внутрішньорайонних, внутрішньо- та міжобласних незалежно від відстані та місця проживання.

Читайте також:  У моторошній ДТП 22-річній львів`янці відірвало руку

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.