facebook

Підірвали авто: Відому журналістку, яка займалась корупційними розслідуваннями жорстоко вбили

Невідомі підірвали автомобіль журналістки.

На Мальті вбили журналістку Дафну Каруану Галицію, яка була одним з авторів розслідування корупційного скандалу Panama Papers.

За інформацією Reuters, її автомобіль підірвали на ходу неподалік міста Біднія на півночі Мальти. Хто саме відповідальний за вбивство журналістки, невідомо.

“Всі знають, що Каруана Галіція була суворим критиком політиків, а також мене особисто, але цей варварський вчинок не можна виправдати”, – заявив прем’єр-міністр країни Джозеф Мускат.


На вбивство журналістки з Мальти відреагував засновник порталу WikiLeaks Джуліан Ассанж. Він обіцяє 20 тисяч євро тому, хто допоможе знайти вбивць Каруани Галиції.

“Приголомшений, дізнавшись, що мальтійська журналістка і блогер Дафна Каруана Галіція була убита сьогодні вдень неподалік від власного будинку за допомогою бомби в автомобілі. Я пропоную нагороду у 20 тисяч євро за інформацію, яка допоможе знайти її вбивць”, – написав Ассанж у Twitter.

Зазначимо, що Дафна Каруана Галіція на початку цього місяця повідомляла у поліцію про погрози на свою адресу. Вона працювала у журналістиці з 1987 року. Каруана Галіція розкрила корупційну діяльність десятків світових політиків.

Читайте також:  Знаменитий в США нейрохірург балотуватиметься на посаду президента

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.