facebook

Юрист назвав фактор, який визначить фінал справи по ДТП у Харкові

Про це в ефірі ObozTV заявив автоюрист Богдан Глядик, передає Корупція. Інфо

У судовій практиці є справи, коли винуватці ДТП можуть уникати реального терміну позбавлення волі в разі збігу певних обставин. Як би там не було, водій позашляховика Lexus, який влаштував смертельну аварію в Харкові, мусить понести відповідальність.

“Відповідальності у вигляді реального терміну позбавлення волі можна уникнути … Не обов’язково бути представником еліти, мажором або взагалі впливовою людиною”, – сказав він.

За словами експерта, ніколи не можна повністю спиратися на слова очевидців.”Є різні обставини. Говорити тільки про те, що “свідки сказали, що бачили нібито одне… і всі відразу винні”, це неправильно”, – зазначив Глядик.

“В рамках кожної справи по ДТП, особливо, коли є постраждалі і загиблі, проводиться ряд експертиз. Потрібно встановити – чи було порушення правил дорожнього руху, які спричинили ДТП. Чи намагався винуватець уникнути зіткнення, чи була можливість уникнути смерті … Чи була вибрана водієм поведінка менш згубна, ніж та, яка могла бути”, – пояснив він


Говорячи про масштабну автокатастрофу в Харкові він сказав:

“Ми не можемо сказати, що водійLexus (Олена Зайцева) точно їхала на червоний сигнал світлофора. Я не кажу, що вона невинна… Безумовно, винна і повинна понести за це відповідальність”, – підкреслив юрист.

Глядик звернув увагу на вік Зайцевої і показання свідків про її неадекватну поведінку.

“20 років – людина тільки закінчує формуватися. Коли людина росте в сприятливих умовах і батьки її оберігають і відбувається трагедія. Чи витримує психіка таке навантаження? Багато питань” – додав він.

Нагадаємо, в центрі Харкова, 18 жовтня, позашляховик Lexus влетів у натовп людей після зіткнення з іншим авто. За кермом Lexus виявилася 20-річна Олена Зайцева, прийомна дочка місцевого бізнесмена. Дівчину затримали на місці ДТП. Очевидці припустили, що водій могла бути п’яна.

Читайте також:  "Дніпро наш": окупанти Криму раптово захотіли переговорів з Україною

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.