facebook

В Івано-Франківську на штучно зарибненому міському озері з’явились браконьєри (фото)

Не встигли зарибнити міське озеро, як на водоймі виявили знаряддя для протизаконного лову риби – браконьєрські сітки. Про подію повідомила директорка КП “Центр розвитку міста та рекреації” Руслана Василюк.

Засоби ловлі риби були зафіксовані при обході міського озера працівниками парку.

Було виявлено браконьєрські сітки, а які попав білий амур. Цьогоріч КП “Центр розвитку міста та рекреації” було проведено два етапи зариблення озера рослинноїдними видами риб, щоб позбутися зайвої рослинності, що зокрема сприятиме чистоті води. Розумію, що можливо ті браконьєри і не читають фейсбук, але цим постом хочу привернути увагу до проблеми браконьєрства на центральному рекреаційному об’єкті міста!” – повідомила Ruslana Vasylyuk.



Довідка. Згідно Кримінального кодексу України: стаття 249. Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом

 1. Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом, якщо воно заподіяло істотну шкоду, — карається штрафом до ста неоподатковуваних мінімумів доходів гро­мадян або обмеженням волі на строк до трьох років, з конфіскацією зна­рядь і засобів промислу та всього добутого. 2. Ті самі діяння, якщо вони вчинені способом масового знищення ри­би, звірів чи інших видів тваринного світу або особою, раніше судимою за злочин, передбачений цією статтею, — караються штрафом від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк, з конфіскацією знарядь і засобів промислу та всього добутого.


Нагадаємо, у 2016-му році небайдужі активісти запустили в міське озеро близько 16 тисяч штук малька коропа, також озеро зарибнювали білим амуром і товстолобом силами працівників парку у 2017-му році.

Читайте також:  Не зважаючи на нерест, прикарпатські браконьєри продовжують сітками ловити рибу (фото)

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.