facebook

Ідея демілітаризації Широкиного викликана постійними обстрілами з боку бойовиків, – Лисенко

Необхідність демілітаризації населеного пункту Широкине Донецької області народилася не вчора, її актуальність пов’язана з постійними обстрілами позицій сил АТО бойовиками і активною діяльністю диверсійних груп противника



im578x383-shirokine_hvylya.net

Про це під час брифінгу заявив речник штабу АТО Андрій Лисенко.

“Незважаючи на те, що українські військові не використовують там важку техніку, озброєння, – воно вже звідти відведено, – а бойовики продовжують обстрілювати наші позиції з мінометів 120 мм, гранатометів, тому було прийнято рішення про демілітаризацію цієї зони”, – сказав Лисенко.

Речник АТО наголосив, що саме цей приклад, якщо сторони дійсно налаштовані на демілітаризацію, буде яскравим прикладом того, що можна за допомогою міжнародних спостерігачів нейтральну територію зробити невійськовою, не тією територією, де гинуть мирні жителі.

“Якщо цей експеримент буде вдалим, це буде прикладом того, що можна зробити по всій лінії розмежування”, – заявив представник штабу РНБО.

Нагадаємо, бойовики вчора 7 разів обстріляли позиції сил АТО в районі Широкиного з самохідних артилерійських установок калібром 152 мм  і 120-мм мінометів.

джерело http://espreso.tv/news/2015/04/16/ideya_demilitaryzaciyi_shyrokynoho_vyklykana_postiynymy_obstrilamy_z_boku_boyovykiv____lysenko

Читайте також:  Батальйон "Донбас" покинув Широкине

Шукайте деталі в групі Facebook