facebook

Дерев’янко просить уряд профінансувати реконструкцію школи в Чорному Потоці на Івано-Франківщині

Народний депутат та один з лідерів РУХУ НОВИХ СИЛ Юрій Дерев’янко звернувся із запитом до Кабінету міністрів, в якому просить виділити з Державного бюджету кошти на реконструкцію школи в селі Чорний Потік Надвірнянського району Івано-Франківської області.

Про це повідомила прес-служба нардепа.

За інформацією депутата, сьогодні в селі Чорний Потік проживає 2930 людей.

“З них: понад 400 дітей шкільного віку та більше 200 дітей дошкільного віку – майбутніх учнів. Сьогодні діти змушені навчатися у старих пристосованих приміщеннях, які були побудовані ще за австрійських часів та перебувають в аварійному стані”, – заявив Дерев’янко.

За його інформацією, у 2015 році було розпочато будівництво нової будівлі школи, для чого будівельники були змушені знести один зі старих корпусів школи. У зв’язку з цим на сьогодні частина класів змушена навчатися у приміщенні сільської ради, а саме в кабінеті сільського голови. Умови навчально-виховного процесу як для учнів, що навчаються в старому приміщенні школи, так і для тих, хто навчається в приміщенні сільської ради, не відповідають санітарним правилам та нормам.

“Згідно з виготовленою раніше проектно-кошторисною документацією, кошторисна вартість реконструкції ЗОШ І-ІІІ ступенів в с. Чорний Потік становила близько 14 млн грн”, – повідомив народний депутат.


Він додав, що незважаючи на поступові кроки в залученні коштів на будівництво навчального закладу та враховуючи постійне зростання цін на будівельні та суміжні матеріали, для завершення реконструкції школи станом на сьогодні потрібно вже більше 14 млн гривень.

“Надто повільне фінансування цього об’єкта загострює ситуацію та може спричинити зрив навчального процесу. Адже старі пристосовані приміщення, в яких проводиться навчальний процес, створюють загрозу для здоров’я дітей, яка зростає з кожним днем”, – підкреслив депутат.

Враховуючи це, Дерев’янко просить уряд виділити з Державного бюджету України кошти на здійснення реконструкції ЗОШ І-ІІІ ступенів з будівництвом корпусу на 14 класів, котельні та адмінприміщення в селі Чорний Потік.

Читайте також:  Які обов'язки поліцейського безпеки у школі

Нагадаємо, це вже не перше звернення одного з лідерів РНС Дерев’янка стосовно фінансування реконструкції цієї школи. У травні 2017 року він вже направляв запит до Кабміну з вимогою профінансувати реконструкцію школи в Чорному Потоці.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.