facebook

СБУ знешкодила терористів “ДНР”, які хотіли підірвати українську залізницю

Служба безпеки України знешкодила небезпечну диверсійно-розвідувальну групу, яка хотіла пдіривати залізницю в Дніпропетровській області



im578x383-123456

Про це у своєму Facebook написав радник СБУ Маркіян Лубківський.

“Як заявив щойно на нараді Голова СБУ Валентин Наливайченко, “диверсантам і провокаторам не вдасться розхитати ані Дніпропетровську, ані будь-яку іншу область України – працюємо на упередження, проводимо активні превентивні дії, діємо спільно з місцевими органами влади і громадськістю”, – написав Лубківський.

Затримана група була одним з відгалужень т.зв. “ДНР” і готувала вибухи на об’єктах Придніпровської залізниці. Бойовики планували підриви колії під час руху вантажних потягів, а також потягів із військовослужбовцями Збройних Сил України.

“На разі затримано трьох осіб – вони дають свідчення”, – уточнив речник СБУ.

Встановлено, що лідер диверсантів працював на залізниці у складі бригади т.зв. “мостобудівного поїзду”, яка виконувала ремонтні роботи на залізничних шляхах.

“У лютому ц.р. він запропонував свої “послуги” терористам з т.зв. “Міністерства дежавної безпеи “ДНР”. Терористи доручили йому створити диверсійну групу для вчинення вибухів на залізниці. Зловмисники збирали і передавали бойовикам інформацію про залізничні тунелі, колії, вузли, мости, станції”, – написав Лубківський.

Окрім того, члени диверсійної групи обгрунтовано підозрюються у підривах та спробах підірвати залізничну колію, зокрема, у березні ц.р. на перегоні “Новомосковськ-Самарівка”, якою невдовзі мав прослідувати пасажирський потяг. Тоді вдалося упередити диверсію.

У диверсантів вилучено тротилові шашки, комп’ютерну техніку та засоби зв’язку.

Слідчими розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 258-3 та ч.1 ст.263 Кримінального кодексу України. Оперативно-слідчі дії продовжуються.

джерело http://espreso.tv/news/2015/04/16/sbu_vykryla_na_dnipropetrovschyni_nebezpechnu_dyversiyno_rozviduvalnu_hrupu_fotofakt

Читайте також:  Застукали на гарячому: СБУ викрило на хабарі заступника прокурора Вінницької області

Шукайте деталі в групі Facebook