facebook

“Планую піти на роботу, коли отримаю офіційний дозвіл і згоду чоловіка”, — українка розповіла про шлюб з турком

В Туреччині більшість молоді знайомляться на навчанні чи роботі. Часто зблизитися допомагають батьки.

Зазвичай турецькі жінки після одруження не працюють, розповідає вінничанка Світлана Єрофєєва в Gazeta.ua.

Три роки тому переїхала до Стамбула та заради чоловіка Енгіна прийняла іслам. Тепер відгукується на ім’я Ніса. У перекладі означає “жіночна, благодійниця”.

Світлана розповіла про те, як турецькі чоловіки виховують дружин, чого не терплять і через що часто розлучаються.

З майбутнім чоловіком познайомились в інтернеті. Потім він приїхав до моїх батьків і забрав мене із собою. Гуляти, подорожувати, складати якісь плани на майбутнє у турків прийнято вже після нішану. По-нашому – сватання.

До нішану не можна навіть торкатись одне до одного. Від нішану до весілля може пройти рік-два, доки наречений назбирає грошей. Оплачує всі витрати на весілля він. Наречена після церемонії розсилає подарунки родичам молодого.

Турецька родина коханого гарно прийняла українську невістку.

Свекруха часто їй розповідала, як намагалась познайомити сина з дівчиною. А він постійно пручався, бо вже тоді кохав Світлану. Про Світлану до останнього нікому не розказував, бо його традиційна турецька сім’я не зрозуміла б. Тут сини дуже прив’язані до матерів і у всьому їх слухають. Але Енгін не такий. Сказав – відрізав.

Відданість і повага.

Дівчина сказала, що там жінка має бути жінкою – це все, що від неї вимагають. Вдома повинно бути чисто, а на столі – смачна їжа. Якщо хочеш бути сильною і незалежною, живи сама вдома з котом. Сім’я для тих, хто приймає і розуміє.

Зазвичай турецькі жінки після заміжжя не працюють. Багато молодих дівчат ходять на роботу, але мріють вийти заміж і бавити дітей вдома.

Читайте також:  У Кривому Розі жінка покинула своїх 7 дітей заради коханця

“Я планую піти на роботу, коли отримаю офіційний дозвіл і згоду чоловіка. А поки що вдосконалюю мову і опановую особливості турецької торгівлі. А взагалі ревниві турки ховають коханих від чужих очей. У мене теж чоловік ревнивий, тому поки що я займаюсь домашніми справами”, – розповідає вінничанка.

Вона мала голубі очі, які сильно привертають увагу місцевих. Тому чоловік боявся відпускати її саму,  бо Стамбул – небезпечний. Але вона не носить хіджаб. Бо на непокритих жінок-іноземок дуже сильно звертають увагу

Розлучення серед турків непоодинокі, хоча сім`ю вони дуже цінують

“І чоловіки, і жінки – гарячі натури, сварки спалахують переважно через нестачу грошей або ревнощі. Терплячість властива українкам, але не турчанкам. Турчанка терпіти не буде – вона просто йде від чоловіка до мами. Батьки згодом мирять сім’ї”, – додає Світлана-Ніса.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.