facebook

“Активісти блокуватимуть роботу підприємств Порошенка…”: Семенченко дав перші коментарі

Учасники “Руху визволення” заявили, що почали блокувати бізнес корпорації президента Петра Порошенка “Roshen” у Вінниці та Яготині, передає Корупція.Інфо

 

У заяві “Руху визволення” говориться, що активісти “хочуть змусити обраного керівника держави діяти в інтересах всього суспільства, а не лише себе особисто”, і що “президент збагачується разом з злодіями і вбивцями”.

“Коли ми йшли захищати державу, його керівництво обіцяло притягнути до відповідальності злодіїв і вбивць з команди попереднього президента. Замість цього ми бачимо, що обраний при відображенні нами атак Путіна президент об’єднався з злодіями і вбивцями, і збагачується разом з ними. Ми запропонували Порошенко внести до ВР законопроект про створення антикорупційного суду, який почне відправляти за грати таких, як Насиров, Охендовський або Розенблат і законопроект про процедуру імпічменту самому президенту, який повинен працювати виключно в рамках закону, але Порошенко блокує ці важливі для країни рішення”, – йдеться в заяві Руху.

“Ми пропонуємо не купувати товари в його магазинах, не користуватися його послугами страхових компаній, банків – не давати ні гривні однією з його 104-х компаній, які він вказав у своїй декларації… Ми проти кровопролиття, нападів на людей, магазини або заводи, але президенту треба вибрати, чим займатися – державою або бізнесом”, – заявили в “Русі”.

Як повідомив у коментарі УП нардеп від “Самопомочи” Семен Семенченко, який також бере участь в акції “Всеукраїнський збір за велику політичну реформу, участь у блокуванні беруть активісти “Руху” та місцеві жителі.

“Яготин – логістичний центр, а у Вінниці – один із заводів (Roshen)”, – пояснив Семенченко. На питання, чи будуть там стояти намети, або будуть блокувати мітингами, він зазначив: “По-різному”.

Читайте також:  Запросив євреїв в Україну: Зеленський розповів, про що домовився з Нетаньягу

“Ідея така, що Порошенко як президент повинен вибрати – або він збагачується під час війни, яка триває з РФ, або займається країною, сумісництво у нього не виходить”, – додав нардеп.

Також Він наголосив: йдеться про блокування йде не тільки щодо Roshen, “але і всього бізнесу: транспортного, аграрного, страхових компаній, медіа”.

“В інших містах також будуть (акції). Планується оприлюднити весь список. І поступово учасники “Руху визволення” планують це робити по всій країні”, – підсумував нардеп.

Як заявили учасники акції під ВР і нардеп від “Самопомочи” Єгор Соболєв під Верховною Радою, який також приймає участь в акції “Всеукраїнський збір”, активісти “Руху за визволення” будуть блокувати вантажівки в логістичному центрі “Roshen” в Яготині.

“Біля магазину у Вінниці активісти будуть закликати всіх не купувати солодощі фабрики, тому що ці гроші йдуть на збагачення президента в той час, коли нам потрібен верховний головнокомандувач”, – зазначив Соболєв.

Третя група активістів облаштує табір в Луцьку.

Також повідомляється, що активісти руху “почали блокувати фабрику”. Однак на відео, яке опубліковано на сторінці “Руху”, видно, що біля будівлі знаходиться всього кілька людей.



Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.