facebook

Марцінків пропонує повністю заборонити продаж алкоголю після 22 години

Заступник міського голови Богдан Білик зазначив, що з початку року значно зросла вартість алкогольних напоїв та тютюнових виробів, однак кількість наливайок збільшується зі збільшенням ціни на алкоголь.

Богдан Білик зазначив, що їх легалізація сприяє надходженням до міського бюджету Івано-Франківська. Про це йшлося сьогодні на оперативній нараді в міського голови.

“Може, нам треба менше продавати, а потім кричати, що нема грошей”, – прокоментував Руслан Марцінків.


“Ми не маємо впливу на цей податок, який поступає до бюджету, бо це вирішує держава, а не виконком”, – зазначив Білик.

Білик додав, що Франківськ за прикладом Києва може заборонити МАФам торгувати алкогольними напоями, оскільки значний їх відсоток зараз має таке право. Марцінків підтримав: “Давайте приймемо”.

Білик припустив, що в такому разі відкриється ряд нових наливайок.

Марцінків пропонує повністю заборонити продаж алкоголю у місті після 22 год.

“Давайте приймемо таке рішення. Вони хай оскаржують. А ми будемо приймати і приймати такі рішення”, – заявив Марцінків.

Заступник міського голови Микола Вітенко зазначив, що у сусідньому Львові це працює. Марцінків додав, що поліція зобов’язана працювати з причиною, через яку потім затримують п’яних водіїв. Поліція мусить реагувати. Це дасть можливість позбавити магазин ліцензії. (Хоч її можна поновити за два тижні).

“Треба політичну волю, щоб навести порядок. Ми хоч з продажем алкоголю з 22 до 8 години можемо впоратися?” – риторично запитав мер.

Читайте також:  Курйоз: п’яний франківець уявив себе регулювальником та вийшов “працювати” на одну з центральних вулиць міста (відео)

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.