facebook

У Києві судитимуть “шоколадного Робін Гуда” з Прикарпаття, котрий 10 років грабував банки і віддавав гроші на благодійність

Як писала Фіртка, Національна поліція затримала злочинця, який 10 років грабував відділення банків у Києві та інших регіонах України.

Уродженець Івано-Франківщини, який мешкав у Житомирській області, уже визнав свою причетність до пограбувань.

Прокуратурою міста Києва завершено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно 50-річного уродженця Івано-Франківщини, який тривалий час грабував фінансові установи у Києві та інших регіонах України.

За результатами досудового розслідування доведена причетність чоловіка до скоєння 24 епізодів злочинів, починаючи з 2008 року, а саме 22 розбійних нападів на банківські установи з метою заволодіння грошовими коштами та ще 2 злочинів, пов’язаних з незаконним поводженням із бойовими припасами.

Загальний розмір шкоди, заподіяної банківським установам, складає понад 2 млн гривень.

Наразі обвинувальний акт за ч. ч. 3, 4 ст. 187 (розбій, вчинений у великих та особливо великих розмірах, поєднаний з проникненням у приміщення), ч. 1 ст. 263 (незаконне придбання та зберігання боєприпасів), ч. 1 ст. 263-1 (незаконне виготовлення боєприпасів) КК України скеровано до Голосіївського райсуду міста Києва для розгляду по суті.

Загалом з 2007 року чоловік пограбував близько 30 банків. Як правило, грабіжник ретельно готував свої злочини, вибирав відділення банків без серйозної охорони, не користувався мобільним телефоном, приховував своє обличчя за допомогою капелюха і окулярів. Під час пограбувань він поводився чемно, не кричав, ні разу не застосовував свій пістолет, а також залишав касирам в банках шоколад або цукерки.

Приходив до банків, як звичайний клієнт. Він спокійно витягав пістолет і ввічливо просив віддати гроші. Як справу зроблено – зникав. Лишаючи, як компенсацію за шок, солодкий сюрприз.

Сам шоколад не їсть, зате любить перлову кашу й огірки, які вирощує у себе на городі в селі Котлярці на Житомирщині. Та головна слабкість – “обчищати” банки. Натхнення грабувати, каже, прийшло спонтанно. За останні десять років на слід “душевного” злочинця не вийшов не те що ніхто з правоохоронців – жоден службовий пес.

Читайте також:  У Коломиї судитимуть 45-річного чоловіка за зґвалтування сина співмешканки

Йому приписують чотирнадцять епізодів, а він ображається: мовляв, недооцінили – бо обікрав понад 30 банків. Затриманому загрожує до 12 років позбавлення волі.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.