facebook

Герої України? Суд прийняв рішення по справі підозрюваного у розтраті 149 млн грн заступника глави Міноборони

Чиновників Міноборони упіймали на схемі з закупівлі палива, передає Корупція.Інфо

Павловського вирішили взяти на поруки два Герої України.

У Києві Апеляційний суд скасував рішення Солом’янського районного суду про домашній арешт заступника міністра оборони Ігоря Павловського, підозрюваного в розкраданні 149 млн гривень під час закупівлі пального для Міноборони.

Про це заявив голова колегії суддів Денис Масенко

“Апеляційну скаргу задовольнити частково”, – зачитав він рішення суду.

Чиновників Міноборони упіймали на схемі з закупівлі палива

Згідно з документом, суд відпустив Павловського на поруки двох військових – Героїв України Олександра Порхуна та Ігоря Герасименка.

До того ж на підозрюваного покладено зобов’язання без дозволу слідчого не відлучатися з міста, де він проживає, здати закордонний паспорт, не спілкуватися з іншими фігурантами кримінального провадження.

Окремо зазначається, що запобіжний захід діє до 10 грудня.

Нагадаємо, 11 жовтня 2017 року детективи НАБ України під процесуальним керівництвом прокурорів САП здійснили низку обшуків, в результаті яких за підозрою у причетності до злочину під час закупівлі палива затримали двох посадовців Міноборони. Досудове розслідування за цими фактами детективи НАБУ розпочали у вересні 2016 року.

Затриманий заступник міністра оборони Степана Полторака Ігор Павловський та директор Департаменту держзакупівель Володимир Гулєвич.

Слідством було встановлено, що співробітники Міністерства оборони України за попередньою змовою з представниками комерційного підприємства домовилися про закупівлю пального за безпідставно завищеною ціною, що призвело до розтрати державних коштів у сумі понад 149 мільйонів гривень.

Читайте також:  В колишнього міністра з оточення Януковича вилучили 48 кілограм золота: Передали на потреби ЗСУ

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.